Palestínsky líder v Moskve: Pozastavili sme všetky kontakty s Američanmi

    0
    Mahmúd Abbás (Autor: TASR)

    “Izraelské osídľovacie aktivity sú pre nás najdôležitejšou otázkou. Je to veľmi nebezpečné a snažíme sa využiť všetky možné prostriedky, aby sme čelili krokom Izraela,” citovala Abbása agentúra TASS.

    Blízky východ a Palestína zažívajú v súčasnosti podľa Abbása “ťažké časy”, pričom situáciu najviac zhoršujú práve plány na výstavbu nových osád.

    Abbás ďalej konštatoval, že vzťahy medzi Palestínou a Spojenými štátmi majú tiež ďaleko od ideálu. “Pozastavili sme všetky naše kontakty s Američanmi, čo súvisí s tým, že sa snažia uviesť do praxe takzvanú dohodu storočia a myslíme si, že presun veľvyslanectva USA (v Izraeli) do Jeruzalema bol prvým krokom k realizácii týchto plánov,” povedal Abbás. “Odmietame “pokusy Američanov vnútiť nám svoje rozhodnutia o najcitlivejších problémoch Palestíny,” dodal.

    Rusko udržiava tradične dobré vzťahy s Palestínčanmi, zároveň má aj pri súčasných konfliktoch na Blízkom východe úzke kontakty s Izraelom.Abbás cestuje do Moskvy často. V nedeľu tam bude sledovať finále majstrovstiev sveta vo futbale.

    - Reklama -