Palestínska televízia v Ramalláhu skončila. Redakciu zatvoril izraelský bezpečnostný kabinet

    0
    Zástava štátu Izrael (Autor: APL)

    Televízia Palestine Today, napojená na hnutie Islamský džihád, informovala, že izraelské bezpečnostné jednotky dnes urobili v jej sídle v Ramalláhu raziu, zhabali vysielaciu techniku a na vstupné dvere vyvesili oznam, že redakcia je zavretá. 

    Príslušníci izraelskej armády zatkli dvoch zamestnancov televízie, ktorí boli v čase razie v redakcii. Zadržaný bol aj manažér televízie, ktorému izraelskí vojaci prehľadali dom v neďalekom meste Birzajt.

    Podľa jedného z kameramanov televízie izraelské zložky urobili raziu aj v priestoroch spoločnosti Trans Media, ktorá televízii Palestine Today a ďalším televíznym spoločnostiam zabezpečuje satelitné vysielanie. “Vojaci zobrali všetko, vrátane kompletného vysielacieho zariadenia,” povedal. 

    Izrael obviňuje palestínske médiá, vrátane štátnej Palestine TV, z podnecovania násilností tým, že v priamom prenose vysielajú demonštrácie a zrážky palestínskych militantov s izraelskými vojakmi. Z toho dôvodu Izrael nedávno nariadil prerušenie vysielania aj trom rozhlasovým staniciam zo Západného brehu. 

    Najnovšie opatrenia izraelského bezpečnostného kabinetu sú reakciou na novú vlnu palestínskych násilností v Jeruzaleme a na ďalších miestach, ktorých terčom boli v stredu izraelskí civilisti a vojaci. O život pri nich prišiel jeden Izraelčan a jeden občan USA.

    - Reklama -