Padol rekord! Súkromné zdravotné poisťovne reagujú na prepoisťovaciu kampaň

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Najviac nových poistencov získala súkromná ZP Union. Podľa odhadu ÚDZS by mala v novom roku mať 572.693 poistencov, čo predstavuje 15,48-percentný prírastok voči kmeňu ZP.

    “Výsledky prepoisťovania hodnotíme veľmi pozitívne, keďže sme zaznamenali rekordný nárast počtu poistencov. Nielen naša najširšia ponuka benefitov, ale aj kvalitné služby a prístup k poistencom prispel k tomu, že sme k 30. septembru prijali skoro 120.000 prihlášok od poistencov iných zdravotných poisťovní,” komentoval jej hovorca Matej Neumann.

    Celkový počet poistencov Union tak od nového roka prvýkrát v histórii presiahne hranicu pol milióna poistencov.

    Uplynulú prepoisťovaciu kampaň hodnotí pozitívne aj ZP Dôvera. Ostáva tak najsilnejšou súkromnou ZP s odhadovaným počtom poistencov k novému roku 1.609.734, čo predstavuje 31,18 percenta poistného kmeňa.

    “Po celý rok sme pracovali na tom, aby sme prilákali nových poistencov a našich existujúcich utvrdili v rozhodnutí zostať v Dôvere. Za uplynulé prepoisťovacie obdobie evidujeme viac ako 120.000 zmenových prihlášok do Dôvery. Veľmi náš teší, že toľkí poistenci si vybrali práve Dôveru a my urobíme všetko preto, aby boli s našimi službami spokojní,” zhodnotil PR špecialista Dôvery Matej Štepianský.

    Poistenec, ktorý je zamestnancom, je povinný oznámiť zamestnávateľovi zmenu zdravotnej poisťovne do ôsmich dní odo dňa zmeny, teda do 8. januára 2020.

    Ak je zamestnancom u viacerých zamestnávateľov, je povinný uvedené skutočnosti oznámiť každému zamestnávateľovi.

    Preukaz svojej pôvodnej zdravotnej poisťovne poistenci nie sú povinní vracať.

    - Reklama -