Páchateľ parížskych útokov je stále na úteku, ale podľa rodiny je len medzi dvoma mlynskými kameňmi

    0
    Salah Abdeslam (Autor: ReproFoto: telegraph.co.uk)

    „Brusel strávil víkend ako vo vojnovom ohrození. Nečudo. Ak sa niekde pohybuje človek, ktorého hlavným problémom je, kedy a kde spáchať masovú vraždu,“ píše na úvod svojho článku komentátor denníka Pravda Peter Javůrek. Podľa neho je vhodným námetom na počudovanie otázka, čo robili úrady od chvíle, kým veci zašli až tak ďaleko, že došlo k útokom.

    Javůrek sa vo svojom komentári pozastavuje nad tým, že sa Salahovi Abdeslamovi podarilo bez väčších problémov opustiť Francúzsko napriek tomu, že ho krátko po útokoch zastavila policajná hliadka, ktorá však v tom čase ešte netušila, o koho ide. Identita útočníkov totiž vyšla najavo až postupne.

    „Salah Abdeslam, jediný z útočníkov z Paríža na úteku, sa podľa jeho známych, ktorí sa s ním vraj rozprávali cez Skype, ocitol medzi dvoma mlynskými kameňmi. Na jednej strane ho hľadajú európske úrady, na druhej strane ho sledujú islamisti, v mene ktorých vraždil. Tým sa vraj nepozdáva, že sa v Paríži nevyhodil do vzduchu,“ píše Javůrek.

    Podľa komentátora denníka Pravda je zvláštne, že všetci zodpovední začali hovoriť o opatreniach až potom, keď sa stali atentáty v Paríži. „O akých nových a prísnejších bezpečnostných opatreniach to európski politici posledný týždeň vlastne bľabocú – keď doteraz neboli schopní využívať prostriedky, ktoré sú dávno k dispozícii? Ochrana vonkajších hraníc únie je jedna vec. Ako však prispeje k odstráneniu hrozieb, ktoré sú vo vnútri týchto hraníc?“ pýta sa  Javůrek.

    - Reklama -