PS a Spolu oznámili vznik koalície. Kto bude líder? Čaká sa na Kisku

    0
    Na snímke zľava predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Truban a predseda SPOLU - občianskej demokracie (OD) Miroslav Beblavý (Autor: TASR)

    Kompromisy

    “Každý z nás musel urobiť kompromisy, aby sa nám podarilo to, prečo sme išli do politiky, aby sme priniesli zmenu,” povedal predseda PS Michal Truban. Podľa jeho slov chcú ukázať, že sú novými politikmi, ktorí sa nechcú hádať, ale majú ambíciu ukázať, že sa vedia dohodnúť.

    Na snímke Michal Truban, Zdroj: TA SR

    Podpis koaličnej dohody

    “Dnes podpíšeme koaličnú dohodu do parlamentných volieb. Je to pre nás dôležitý deň, pretože určuje pre nás trasu nielen na najbližších deväť mesiacov, ale aj na najbližších päť rokov,” povedal Beblavý s tým, že aj vo vláde chcú vystupovať spoločne a vytvoriť spoločný poslanecký klub.

    Na snímke Miroslav Beblavý, Zdroj: TA SR

    V súvislosti s lídrom koalície vo voľbách poznamenal, že sa chcú dohodnúť počas leta. Truban doplnil, že ho vyberú na základe prieskumov verejnej mienky, ale aj ďalších faktorov.

    “Je to aj o dohode, nielen o číslach,” skonštatoval. Pripustil možnosť, že lídrami koalície bude skupina osôb. Jednotku na kandidátke však vyberú po spoločnej dohode.

    Rozhodnutie o lídrovi nechali na leto aj preto, lebo očakávajú vyjadrenie dosluhujúceho prezidenta Andreja Kisku a jeho novozaloženej strany.

    Podľa Beblavého mu chcú dať čas a priestor, rovnako mu chcú dať najavo, že čakajú na jeho vyjadrenie a majú záujem o rovnocennú spoluprácu.

    Na otázky o spolupráci s inými stranami odpovedali, že vylučujú len spoluprácu so Smerom-SD, ĽSNS a SNS.

     

     

    - Reklama -