PRIESKUM: Voľby by vyhral Smer, hlas by mu dalo 39,3 percenta ľudí

    0
    Ilustračné foto: Štátna vlajka SR a štátna vlajka ČR (Autor: SITA)

    Respondenti mali odpovedať na otázku, akú stranu alebo hnutie by volili v prípade, že by sa na voľbách zúčastnili? Podľa výsledkov prieskumu by za Smerom skončilo Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) so ziskom 9,4 percenta hlasov.

    SMK a SDKÚ-DS pred bránami parlamentu

    Stranu Sieť by podporilo 9,3 percenta a hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti by podporilo 8,2 percenta voličov. Slovenskej národnej strany (SNS) by dalo svoj hlas 6,8 percenta opýtaných, Most-Híd by volilo 6,1 percenta voličov a stranu Sloboda a Solidarita (SaS) by volilo 5,5 percenta opýtaných. Do parlamentu by sa podľa prieskumu nedostala Strana maďarskej komunity (SMK), ktorej by odovzdalo hlas 4,1 percenta opýtaných. Pred bránami parlamentu by skončila aj SDKÚ-DS, ktorú by volilo 3,3 percenta respondentov. Podpora žiadnej ďalšej strany ani hnutia by nepresiahla tri percentá.

    Na voľbách by sa podľa výsledkov prieskumu zúčastnilo 55,1 percenta ľudí, nezúčastnilo by sa 41,4 percenta opýtaných a zvyšných 3,5 percenta opýtaných sa ešte nerozhodlo, či by sa na voľbách do NR SR zúčastnilo.


     

     

    - Reklama -