PRIESKUM V Česku problém prisťahovalectva zoslabol, najväčším problémom je korupcia

    0
    Praha - ilustračná snímka. (Autor: TASR)

    Prisťahovalectvo, ktoré bolo v roku 2016 na prvom a vlani na druhom mieste, skončilo tento rok na tretej priečke. Výsledky marcového prieskumu zverejnilo v pondelok Centrum pre výskum verejnej mienky (CVVM) a priniesol ich aj český spravodajský portál Novinky.cz.

    Riešenie korupcie pokladá za veľmi naliehavé 59 percent opýtaných a za “dosť naliehavé” ďalších 31 percent. Pri hospodárskej kriminalite zaškrtlo 56 percent ľudí odpoveď veľmi naliehavé a 32 percent dosť naliehavé.

    Riešenie prisťahovalectva považuje za veľmi naliehavé 48 percent ľudí a 33 percent za dosť naliehavé. Naopak, ako najmenej naliehavú vnímajú ľudia situáciu v kultúre, v armáde a tiež v oblasti ponuky tovaru a služieb.

    “K najväčšiemu poklesu v naliehavosti riešenia oproti minulému roku došlo pri politickej situácii (o desať percentuálnych bodov), pri bezpečnostnej situácii v ČR (o deväť percentuálnych bodov), pri vzťahoch so zahraničím (o osem percentuálnych bodov) a pri prisťahovalectve (o sedem percentuálnych bodov). V prípade prisťahovalectva a bezpečnostnej situácie ide o výrazne klesajúci trend, ktorý trvá už štvrtý rok,” citovali Novinky.cz agentúru CVVM.

     

    - Reklama -