PRIESKUM Soros? Migrácia? Stredoeurópania v tom majú jasno!

    0
    Nenechajme, aby sa nakoniec smial Soros!, píše sa na bilbordoch, ktoré po krajine rozvešala maďarská vláda v roku 2017. Na bilbordoch je poznámka, že 99 percent ľudí odmieta ilegálnu migráciu. (Autor: TASR)

    Nézőpont v Maďarsku, Česku, na Slovensku, v Poľsku, Slovinsku, Chorvátsku, Srbsku, Rumunsku a Bulharsku zisťoval, ako sa tamojší občania stavajú k prisťahovalectvu v súvislosti so sporom o migrácii medzi Maďarskom a Európskou komisiou.

    S prisťahovalectvom súhlasilo iba 16 miliónov Stredoeurópanov. Príchod cudzincov odmietol najväčší podiel Čechov, Bulharov a Maďarov, pričom čo do počtu je najviac odporcov prisťahovalectva v Poľsku – 22 miliónov.

    Prieskum, ktorý vykonali vo februári na vzorke 1000 ľudí v každej krajine, sa týkal aj posúdenia osoby amerického finančníka maďarského pôvodu Georgea Sorosa. Vyše 30 miliónov Stredoeurópanov vníma Sorosa negatívne, zatiaľ čo 14 miliónov pozitívne. Nepozná ho, prípadne nedokázalo zaujať postoj k nemu 38 miliónov ľudí. Najmenej tohto finančníka poznajú v Česku a Slovinsku.

    - Reklama -