PRIESKUM Matovič ho nazval „vulgárnym prašivým psom“, ale podľa prieskumu je spomedzi straníckych šéfov najdôveryhodnejší

    0
    Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) a podpredseda NR SR Béla Bugár (Most-Híd) (Autor: SITA)
    Agentúra AKO uskutočnila v dňoch 13. 3. až 15. 3. prieskum dôveryhodnosti predsedov strán formou telefonického dopytovania (CATI). Výberovú vzorku tvorilo 1000 respondentov. Vzorka bola reprezentatívna voči populácii SR z hľadiska veku, pohlavia, vzdelania, národnosti a kraja.
     
    Otázka znela “Prečítam vám mená niektorých politikov a vy, prosím, pri každom z nich povedzte, či je daný politik pre vás dôveryhodný alebo nie.” Respondent sa vyjadroval ku každému prečítanému politikovi.
     
    Z ôsmich menovaných predsedov strán bol najviac dôveryhodný Béla Bugár so 47 percentami. Za nim nasledoval Andrej Danko (SNS) s 38 percentami, Robert Fico (Smer-SD) s taktiež 38 percentami, Richard Sulík (SaS) s 37 percentami, Igor Matovič (OĽaNO-Nova) s 30 percentami, Boris Kollár (Sme rodina) s 30 percentami, Marian Kotleba (ĽSNS) s 23 percentami a Alojz Hlina (KDH) s 19 percentami.
     
    Z ôsmich predsedov politických strán bol najviac nedôveryhodný Marian Kotleba, ktorému nedôveruje 73 percent oslovených respondentov. Nasledoval Boris Kollár so 66 percentami, Igor Matovič so 66 percentami, Robert Fico so 60 percentami, Richard Sulík s 57 percentami, Andrej Danko s 56 percentami, Andrej Hlina s 52 percentami a Béla Bugár so 48 percentami.
     
    - Reklama -