PRIESKUM Kiskova strana s dvojciferným výsledkom, viacerí v ohrození

    0
    Kiska, snem Za ľudí Košice (Autor: TASR)

    Ak by sa parlamentné voľby konali v prvej polovici októbra, s 20,1 percenta hlasov by v nich zvíťazila strana Smer-SD.

    Most nezískal ani štyri percentá

    Na druhom mieste by bola koalícia strán Progresívne Slovensko (PS) a Spolu – občianska demokracia s 12,7 percenta a tretia by skončila ĽSNS s 12,3 percenta hlasov.

    Štvrté miesto má v prieskume strana Za ľudí so ziskom 12 percent, nasleduje SaS so 6,7 percenta hlasov a SNS, ktorá by získala 6,4 percenta hlasov.

    Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie Sme rodina so ziskom 5,9 percenta, OĽaNO by získalo 5,8 percenta a poslednou stranou v Národnej rade SR by sa stalo KDH, ktoré by získalo 5,6 percenta.

    Interval spoľahlivosti však ukazuje, že SaS, SNS, Sme rodina, OĽaNO aj KDH môžu získať aj taký výsledok, ktorý by ich postavil mimo parlament, pripomína portál hnonline.sk.

    Do Národnej rady SR by sa nedostali strany Most-Híd s 3,9 percenta, SMK s 3,1 percenta, strana Dobrá voľba so ziskom 1,7 percenta, Socialisti.sk a Vlasť (zhodne po 1,3 percenta), KSS a Strana zelených Slovenska (0,4 percenta), Maďarské fórum (0,3 percenta) a Národná koalícia (0,1 percenta). 

    Rozdelenie kresiel

    V parlamente by Smer-SD obsadil 35 kresiel, koalícia PS a Spolu by získala 22 mandátov, ĽSNS 21, Za ľudí 20, SaS a SNS zhodne po 11 kresiel, Sme rodina, OĽaNO a KDH by mali po desať poslancov.

    Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO na vzorke 1000 respondentov, ktorý sa uskutočnil od 7. októbra do 10. októbra. Prieskum podľa portálu hnonline.sk vypracovala agentúra AKO na objednávku politickej strany Za ľudí.

    Správu aktualizujeme.

    - Reklama -