PRIESKUM: Je Trump rasista?

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    V prieskumu Univerzity Quinnipiac 51 percent opýtaných uviedlo, že prezident je rasista a 45 percent tvrdilo, že nie je.

    Prezidenta za rasistu označilo viac žien (59 %) ako mužov. Vačšina respondentov (61 %) povedala, že Kongres by mal voči prezidentovi začať proces ústavnej žaloby – impeachmentu.

    Prieskum sa uskutočnil v dňoch 25.-28. júla na vzorke 1306 respondentov po celej krajine.

    Členovia snemovne reprezentantov za demokratickú stranu afroamerického pôvodu v utorok bojkotovali Trumpov príhovor, ktorý predniesol v štáte Virgínia pri príležitosti osláv 400 výročia demokracie v USA, informovala stanica BBC. 

    Prezident pred odchodom na podujatie povedal, že je “najmenej rasistická osoba na svete”. Trump v prejave vyjadril uznanie Afroameričanom, ktorí podľa jeho slov “budujú, posilňujú, inšpirujú, povzbudzujú, chránia a udržiavajú” krajinu.

    BBC pripomína minulotýždňový slovný útok Trumpa na afroamerického demokratického kongresmana Elijaha Cummingsa. Prezident sa o Baltimore, ktorý Cummings zastupuje, vyjadril ako o “neporiadku zamorenom hlodavcami”.

    Trump pred časom zaútočil i na ľavicovo orientované zákonodarkyne sériou tweetov. V nich političky vyzval, aby sa “vrátili” do krajín svojho pôvodu.

     

    - Reklama -