PRIESKUM Chudík vedie v Prešove o niekoľko konských dĺžok pred Majerským

    0
    Peter Chudík (Autor: TASR)

    Súčasný predseda PSK, ktorý kraj vedie 16 rokov od jeho vzniku, získal v prieskume 47,10 percenta. Za ním je kandidát pravice a primátor Levoče Milan Majerský (KDH, SaS, OĽaNO, NOVA) so ziskom 28,10 percenta. Na treťom mieste sa umiestnili nezávislí kandidáti Ján Garaj a Andrej Gmitter (obaja zhodne 5,6 percenta).

    Prieskum uskutočnila agentúra medzi 6. až 18. októbrom na vzorke tisíc respondentov v každom z ôsmich slovenských krajov. Volebný model bol vypočítaný z odpovedí rozhodnutých respondentov, ktorých agentúra oslovila telefonicky. Ľuďom položila otázku: „Ak by sa voľby predsedu VÚC – župana konali tento víkend, ktorému z nasledujúcich kandidátov by ste dali svoj hlas?“

    V Prešovskom kraji je aktuálne 11 kandidátov na post predsedu PSK. Predsedom kraja chce byť aj František Bednár (Nezávislosť a Jednota), Pavol Gašper (nezávislý), Eduard Markovič (nezávislý), Jozef Mihalčin (ĽSNS), František Oľha (Šanca), Miroslav Škvarek (SNS) a Jozef Šváč (Nový parlament).

    Kandidát Milan Šteiner (Strana zelených Slovenska) v pondelok 16. októbra oznámil na tlačovej besede, že sa svojej kandidatúry vzdáva v prospech Jána Garaja.

    - Reklama -