PRIESKUM Ak by boli voľby teraz, takto by vyzeral parlament. Pre niekoho naozaj zlá správa

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

     Do parlamentu by sa dostalo ešte ďalších šesť strán, súčasná koaličná strana Sieť by však medzi nimi nebola. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra FOCUS v dňoch 3. až 9. mája. Výberovú vzorku tvorilo 1 003 respondentov vo veku nad 18 rokov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

    Na druhom mieste by podľa prieskumu skončila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá by získala 13 percent hlasov. Nasleduje Slovenská národná strana (SNS) s 11,2 percenta. Stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko by volilo 8,9 percenta opýtaných a stranu OĽaNO – NOVA by volilo 8,8 percenta voličov. Do parlamentu by sa dostal aj Most-Híd so šiestimi percentami hlasov. Stranu Sme rodina – Boris Kollár by volilo 5,9 percenta voličov.

    Smer-SD by získal 52 parlamentných kresiel, SaS 24, SNS 20, Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko 16, OĽaNO-NOVA 16, Most-Híd 11 a Sme rodina – Boris Kollár 11 kresiel. Za bránami parlamentu by skončili strany KDH (4,3 %), SMK-MKP (4,0 %) aj Sieť (3,5 %). Ostatné strany by nevolilo ani jedno percento respondentov. Na voľbách by sa nezúčastnilo 19,8 percenta opýtaných, ďalších 11,2 percenta opýtaných nevedelo, koho by volili.

    - Reklama -