POVOLEBNÝ PRIESKUM Smer a kotlebovci sa výrazne prepadli

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico (Autor: SITA)

    Ako druhá najsilnejšia by skončila SaS, podporilo by ju 17,8 percenta respondentov, ktorá si oproti predchádzajúcemu prieskumu zo septembra polepšila o 1,7 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO, ktorý sa realizoval 14. až 18. novembra na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov.

    Na tretej priečke by skončilo hnutie OľaNO-NOVA, volilo by ho 12,5 percenta oslovených. Nasledovali Sme rodina – Boris Kollár (9,2 percenta), SNS (8,9 percenta) a Kotleba – ĽSNS so ziskom 8,4 percenta. Kotlebovci mali pritom v prieskume zo septembra tohto roka 10,9 percenta.

    Do parlamentu by sa ešte dostali KDH (7 percent), ktoré stúplo o 1,9 percenta.  Most-Híd by získal 5,8 percenta.. Pred bránami Národnej rady SR by ostala SMK-MKP (4,3 percenta). Ostatné strany alebo hnutia by nezískali ani dvojpercentnú podporu.

    Na voľbách by sa zúčastnilo 74,6 percenta opýtaných, 11,7 percenta respondentov by nešlo voliť a 12,1 percenta nevedelo, koho by teraz volili, 1,6 percenta svoje preferencie prezradiť nechcelo.

    TASR informovala Kamila Hříchová z agentúry AKO.

     

    - Reklama -