POTVRDENÉ! Ide do boja s Frešom. Ftáčnik bude kandidovať za šéfa bratislavskej župy

    0
    Milan Ftáčnik (Autor: TASR)

    Bývalý minister školstva za Dzurindovej vlády (1998 – 2002) a niekdajší bratislavský primátor sa pustí znova do politického zápasu. Podľa našich informácií by chcel Ftáčnik v rámci budúcoročných volieb do VÚC kandidovať na spomínanú pozíciu bratislavského župana. “Zo strategického hľadiska to ešte nemôže prezradiť teraz, no je to isté, že kandidovať bude,” povedal pre PL zdroj blízky exprimátorovi. 

    Samotný Ftáčnik, samozrejme, ešte všetko zahmlieval a nechcel naše informácie potvrdiť. Napriek tomu nie je žiadnym tajomstvom, že má o túto funkciu evidentný záujem. „Nie je to potvrdené, je to v štádiu rozhodovania. Zatiaľ je to len taká úvaha, špekulácia. Skrátka, nepotvrdená informácia. Ja som povedal, že oznámim svoje rozhodnutie v januári,“ povedal Ftáčnik.

    Ftáčnik, ktorý bol priamym konkurentom súčasného bratislavského primátora Iva Nesrovnala v boji o šéfovskú stoličku v  roku 2014, nechcel akýmkoľvek spôsobom matematicky odhadovať svoje šance. „Nie, určite nie,“ odpovedal na otázku, či by mohol prezradiť, aká je percentuálna šanca, že pôjde do volieb o dôležitý komunálny post.

    V súčasnosti 60-ročný bratislavský rodák však aspoň poodhalil, kedy by sa mala verejnosť dozvedieť o jeho zámere. „Skôr v prvej polovici januára by to malo byť,“ dodal na záver. Je teda jasné, že už má akú-takú stratégiu pripravenú. Predsa len je málo pravdepodobné, že by sa za necelý mesiac mohlo niečo zásadné zmeniť. Navyše je Ftáčnik jedným z najskúsenejších politikov a tak vie, kedy sa majú podobné informácie dostať na verejnosť. 

    Na oficiálne ÁNO z úst exstarostu Petržalky si tak síce bude musieť široká verejnosť ešte pár týždňov počkať, no už teraz je jasné, aká bude jeho odpoveď o nejaký čas. 

    - Reklama -