Otvára sa Kočnerovi cesta do politiky? Pre PL prezradil, ako chce nahradiť Sulíka

    0
    Podnikateľ Marián Kočner (Autor: TASR)

    Exnovinárov politický subjekt má byť zaregistrovaný pod názvom Cieľ.

    Vyplýva to z oznámenia prípravného výboru politickej strany, ktoré bolo zaslané na ministerstvo vnútra. Prípravný výbor má troch členov, ktorými sú Peter Tóth, Eva Tóthová a Alexandra Janoušková, ktorá je zároveň jeho splnomocnenkyňou.

    Prípravný výbor oznámil, že koncom júla už začal zbierať podpisy občanov, ktorí súhlasia s tým, aby vznikla politická strana s názvom Cieľ. 

    Slobodný Tóth

    Momentálne je Tóth podľa svojich slov pre ParlamentnéListy na dovolenke. Nechcel aj preto bližšie rozvádzať svoje už známe vyjadrenie: „Som členom výboru, ktorý oznámil ministerstvu vnútra, že sa začínajú zbierať hlasy na vznik strany Cieľ. Som slobodný občan slobodného štátu a robím iba to, čo mi umožňujú zákony a ústava.“
     
    Peter Tóth spolu s manželkou Evou a Alexandrou Janouškovou – to sú tri dostupné mená za Cieľom – nie sú jediní, o ktorých je známe, že chcú ísť do politiky. Okrem už novo sa vyvíjajúcich subjektov hlavne na stredoľavej scéne oznámil záujem o politickú kariéru napríklad aj podnikateľ Marián Kočner, známy Petra Tótha. Tóth nám sám o svojom vzťahu ku Kočnerovi kedysi povedal: „S pánom Kočnerom sa poznám od roku 1995, je to 22 rokov od kauzy únosu Michala Kováča ml. A nie je žiadnym tajomstvom, že sa stretávame, že si voláme, to je verejne známa vec a ja nemám absolútne žiaden dôvod to utajovať.“ Viac sme o tom písali TU.
     
    Takéto stretnutie prebehlo aj so Zuzanou Tománkovou z kauzy Čistý deň v hoteli Crowne Plaza, ktorá následne na tlačovke oznámila, že opozičný poslanec mal prostredníctvom sociálnej siete kontaktovať pred niekoľkými rokmi maloletú klientku resocializačného zariadenia Čistý deň a lascívne s ňou komunikovať. Celé stretnutie Tótha s Kočnerom na jednej strane a pani Tománkovou bolo vraj náhodné.

    Volá Kočner…

    Mariána Kočnera sme preto oslovili s otázkou, či svoje politické ciele náhodou nespája práve s Tóthom. Ten to koniec koncov v podstate ani nevylúčil, trval len na vete: „Som na dovolenke, zavolajte mi po dvadsiatom druhom.“ Následne nás sám kontaktoval s týmto vyjadrením: „Vzhľadom na to, že predpokladám, že v krátkom čase sa dokáže, či som mal pravdu ja, keď som na svojej tlačovej besede povedal, čo povedal o bývalej premiérke Ivete Radičovej Richard Sulík, pretože budem vypočutý a ukáže sa, že som hovoril pravdu a Sulík klamal, tak verím, že ho z SaS vyhodia a potom vstúpim do SaS-ky, a budem sa snažiť ho nahradiť.“

    Baránek: Mňa už neprekvapí nič

    „Po tom všetkom, kto už povstupoval do politiky, ma už neprekvapí nič,“ komentoval informácie o novej strane Cieľ a Petrovi Tóthovi politcký analytik Ján Baránek. „Všetky jeho doterajšie činnosti sú legitímne,“ ohodnotil Baránek Tóthovu kariéru. Môžu však ľudia prehliadnuť minulosť a ešte stále uveriť novým netypickým politikom? „Na Slovensku vidíme, že minulosť politikov ľuďom neprekáža, možno sa na to aj niektorí spoliehajú. Určite je veľká časť voličov, ktorí minulosť zohľadňujú, ale mnohým to neprekáža. Potom sa v politike môžu uchytiť rôzne mená a dôkazom je aj súčasný parlament,“  uviedol analytik, podľa ktorého je dôležité niečo iné. „Uvidíme, čo to bude za stranu. Akú agendu prinesie. A či nebude už veľa tých nových strán, ktoré sa budú snažiť získať voličskú priazeň. Ale z piatich nových strán sa to jednej môže podariť,“ dodáva.
     
    V prípade Kočnera, ak vstúpi do politiky, sa: „Vytiahne na neho všetko možné aj nemožné, s tým musí rátať, že sa bude prepierať v médiách,“ dodáva Baránek.
    - Reklama -