Osud siete potravín Kačka je rozhodnutý: Ich predajne preberá známy slovenský reťazec

    0
    Ilustračné foto, potraviny Kačka (Autor: TASR)

    Väčšina predajní, ktoré v najbližších týždňoch až mesiacoch Coop Jednota otvorí, sa podľa nej nachádza v oblastiach, kde mala Kačka silné zastúpenie, teda v Lučenci a okolí, v Žiline či v Považskej Bystrici. Pokryje však aj oblasť Záhoria, Nových Zámkov a Brezna.      

    “Zatiaľ sme otvorili približne desať prevádzok, 20 otvoríme do konca tohto roku. Momentálne sa uskutočňujú rokovania, ale robíme všetko pre to, aby sme k nim v roku 2020 pripojili ešte ďalších desať prevádzok,” ozrejmil Branislav Lellák, vrchný riaditeľ obchodnej sekcie Coop Jednota Slovensko, a zdôraznil, že v nových predajniach počítajú aj so zamestnancami zo skrachovanej siete Kačka.

    “Celkovo otvoríme asi 300 pracovných miest, ktoré budú určené aj pre ľudí z odchádzajúcej siete Kačka,” uviedol Lellák.

    Vo väčšine novootvorených prevádzok bude Coop Jednota v podnájme, časť objektov odkúpi. Nová akvizícia so sebou prinesie aj značné výdavky. Len na rekonštrukciu a modernizáciu predajných priestorov vynaložia jednotlivé družstvá zo siete Coop Jednota približne pol milióna eur, ďalšie investície bude predstavovať kúpa vybraných budov, v ktorých sa budú predajne nachádzať.

    “Aj touto formou sa podieľame na celospoločenskej zodpovednosti. Našou snahou je zároveň posilnenie pozície Coop Jednoty ako lídra na trhu s potravinami a v predaji slovenských potravín a zároveň prehĺbenie konkurenčnej odlišnosti a jedinečnosti systému Coop Jednota na maloobchodnom trhu. Všetky naše kroky smerujú k uspokojeniu aj najnáročnejších potrieb našich zákazníkov. Veríme, že otvorením nových predajní im umožníme pohodlnejší nákup v miestach svojho bydliska a zároveň ponúkneme atraktívny sortiment,” dodal Lellák.

    Z 26 spotrebných družstiev zaoberajúcich sa obchodnou činnosťou preberie podľa Peiger Ačjakovej predajne po sieti Kačka polovica. Spotrebitelia už v tieto dni môžu nakupovať v dvoch supermarketoch v Považskej Bystrici, v obci Číž a Hrnčiarske Zalužany, v troch predajniach v Žiline, v Banskej Bystrici a v Senici.

     

    - Reklama -