Ortieľ nad pesničkárom Hutkom: Pražský hrad vracia úder za pieseň o smrti Miloša Zemana

    Miloš Zeman (Autor: TASR)

    „Miloš a zubatá.“ Tak znie názov novej piesne Jaroslava Hutku. V texte spieva o zrútenom prezidentovi Zemanovi, o zubatej, ktorá prudko sekla kosou, o prasknutej lebke, štipľavom dyme a pohrebnom aute.

    V reakcii na text piesne dostal Hutka nekompromisný odkaz priamo z Pražského hradu. Podľa Zemanovho hovorcu Jiřího Ovčáčka si Hutka podpísal vlastný ortieľ smrti. Hovorca to odôvodnil tým, že ak niekto praje niekomu niečo zlé, stane sa to priamo jemu.

    „Jaroslav Hutka si svojou piesňou sám podpísal svoj ortieľ. Je to neúprosné pravidlo. Čo zlé prajem druhým, samotného ma dostihne,“ odkázal Hutkovi prostredníctvom hovorca prezidenta Jiří Ovčáček z dovolenky.

    Text Hutkovej piesne hnul žlčou nielen osadenstvu Pražského hradu, ale napríklad aj šéfredaktorovi týždenníka Reflex Marekovi Stonišovi. Pritom Reflex obyčajne českú hlavu štátu nijako nešetrí a často aj ostro kritizuje. Napriek tomu šéfredaktor Stoniš označil Hutkov počin za nechutný.

    „Iste, prezident Zeman je preslávený svojimi výstrednými stravovacími návykmi. Nevychovanosťou, hulvátstvom, hrubosťou. Ohýbaním ústavy. Klamaním. Vymenovaním eštebáka za predsedu vlády. Zaťahovaním boľševikov k moci. Východnými maniermi. Divnými kamarátmi a spolupracovníkmi. Bizarnými verejnými akciami vrátane pálenia spodného prádla. Totálnym nevkusom,“ menuje Marek Stoniš negatíva, ktoré sú podľa neho s Milošom Zemanom spojené.

    Vzápätí však dodal, že Hutka so svojím textom výrazne prestrelil. „Ale priať mu smrť, aj keď ,len‘ piesňou? Keď sme ho my, svätuškári demokrati, nedokázali poraziť v demokratických voľbách, nech teda zomrie, aby sme sa my, spolu s anjelmi, mohli radovať? To nie je vtipné, ale nechutné. Pieseň je skôr smutným svedectvom o jej autorovi samotnom než o tom, komu praje smrť,“ konštatoval šéfredaktor Reflexu.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -