Orbán znova bojovne: Európska únia by sa mala prebudiť. Na summite v Bratislave sa chystá dokonca podporiť toto

    0
    Maďarský premiér Viktor Orbán (Autor: SITA)

    Premiér v úvodnom prejave jesennej schôdze parlamentu varoval pred naivitou viacerých strán a vlád v Európe, ktoré sa domnievajú, že sa migračná kríza nejako vyrieši. “Vplyvom moderného sťahovania národov sa do Európy nasťahovali terorizmus a násilie,” vyhlásil Orbán.

    Vyjadril pritom očakávanie, že sa EÚ v tomto smere “prebudí”, pričom príležitosťou na to by mohol byť práve nadchádzajúci bratislavský summit predstaviteľov 27 krajín únie.”Maďarský návrh bude o tom, ako by sme sa mali vrátiť Európe národov,” povedal Orbán. Jeho vláda súčasne podporí vytvorenie spoločnej európskej armády a navrhne “reálnu migračnú politiku založenú na sebaobrane”.

    Predseda maďarskej vlády zopakoval, že migračnú krízu vníma ako sťahovanie národov, ktoré povedie k civilizačnej katastrofe, pretože zmení zloženie a kultúru európskeho obyvateľstva.

    Orbán konštatoval, že aj samotní migranti sú obeťami; podľa jeho slov ich však nemožno nabádať, ani im umožňovať to, aby masovo prichádzali do Európy. Účinným a súčasne etickým riešením by bolo “poslať pomoc tam, kde sú problémy, a nie nechať, aby problémy prišli do Európy”.

    V súvislosti s referendom proti migračným kvótam, ktoré bude v Maďarsku 2. októbra, Orbán vyhlásil, že prostredníctvom ľudového hlasovania treba vyvinúť tlak na Brusel, aby zmenil rozhodnutia o prerozdeľovaní utečencov.

    - Reklama -