Orbán večeral s Pellegrinim

    0
    Peter Pellegrini a Viktor Orbán (Autor: TASR)

    Informovala o tom vo štvrtok Orbánova vláda na svojej stránke kormany.hu, podľa ktorej Vučič a Babiš sa zúčastnili aj na štvrtkovej konferencii. Bližšie informácie o stredajších rozhovoroch za účasti slovenského premiéra však kabinet nezverejnil.

    Európa stratila v dvoch svetových vojnách 50 miliónov ľudí a z tejto straty sa dodnes nedokázala spamätať, nechal sa vo štvrtok počuť Orbán.

    Maďarský ministerský predseda vyjadril názor, že demografická kríza nie je javom, ktorý by sa dal spájať s civilizáciou či kresťanstvom, ale ide o všeobecný európsky jav.

    Vučič označil za správne vnímať demografické zmeny ako najdôležitejší problém, ale aj ako výzvu, ktorá si vyžaduje okamžité konanie.

    Podľa Babiša z hľadiska budúcnosti každej krajiny, strednej Európy a aj celého kontinentu je dôležité, aby sa tieto problémy vyriešili.

    “Potrebujeme politiku, ktorá podporuje rodiny, a ktorá sa rast populácie nesnaží dosiahnuť prisťahovalectvom,” podčiarkol bývalý predseda austrálskej vlády Tony Abbott na konferencii za účasti predstaviteľov vedy, politiky, cirkví a iných oblastí verejnej sféry.

    - Reklama -