Orbán prijal predstaviteľov kresťanov z Nigérie

    0
    Maďarský premiér Viktor Orbán prichádza na tlačovú konferenciu po predsedníctve Európskej ľudovej strany (EĽS), ktoré sa zaoberalo požiadavkou vylúčenia maďarského Fideszu zo svojich radov v Bruseli 20. marca 2019. (Autor: TASR)

    Podľa agentúry MTI premiér prijal katolíckeho biskupa diecézy v Sokote Matthewa Hassana Kukaha a predsedu reformovanej kresťanskej cirkvi Church of Christ in Nations Dacholoma Datiriho, ktorí označili za tragické, že z Nigérie odchádzajú do cudziny milióny ľudí z dôvodu nedostatku národného zomknutia, náboženského násilia a chudoby.

    Žijú potom ponižovaní v rôznych kútoch sveta, navyše mnohí z nich páchajú trestné činy.

    Na schôdzke, na ktorej sa zúčastnil aj štátny tajomník úradu vlády zodpovedný za pomoc prenasledovaným kresťanom Tristan Azbej, predseda maďarskej vlády zdôraznil, že záujmom všetkých afrických štátov je, aby sa ich občania nestratili vo víre svetovej migrácie.

    Za to však podľa Orbána nesie zodpovednosť aj Európa a iné rozvinuté oblasti sveta.

    Podotkol, že Maďarsko v rámci programu Hungary Helps už poskytlo pomoc pri obnove a prevádzke mnohých škôl, nemocníc a sociálnych zariadení v krajinách sužovaných konfliktmi na Blízkom východe i v Afrike

    Predstavitelia kresťanov v Nigérii sa poďakovali za pomoc Maďarska, ktorá je podľa ich vyjadrenia veľmi potrebná, pretože popri chudobe sa šíri v Nigérii aj náboženské násilie. Najviac prenasledovanými spoločenstvami sú práve tamojší kresťania, zdôraznili.

    - Reklama -