Opoziční politici si veria. Ešte ani voľby neboli a už sa vidia na ministerských stoličkách

    0
    Tím SaS (Autor: SaS)

    Tak napríklad predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi chýba podľa denníka Pravda dostatok sebareflexie. Sníva o tom, že po voľbách by sa mohol stať rovno ministrom financií, pričom predvolebné prieskumy sú nejednoznačné a vôbec nie je isté, ako SaS skončí. Je totiž na prahu zvoliteľnosti. Sieť má podľa prieskumov omnoho väčšie šance a preto cítiť istotu aj z vyjadrení jej lídra Radoslava Procházku.

    Financmajster Beblavý a skrotený Paška

    „Ak bude SaS vo vláde, moja osobná ambícia je byť ministrom, podľa možností ministrom financií. Vnímam to ako môj prínos pre slovenskú politiku a rozpočet. Toto urobím, napriek tomu, že je to viac roboty a menej peňazí,“ vyhlásil Sulík. Sebavedomie nechýba ani ďalšiemu liberálovi a bývalému ministrovi obrany Ľubomírovi Galkovi, ktorý si vie predstaviť viesť rezort vnútra.

    Suverénov si vychováva aj Procházkova Sieť. Samotný líder by sa možno rád videl na poste premiéra. Rezort zdravotníctva by podľa neho mala viesť žena, ideálne primárka oddelenia lekárskej genetiky Lucia Copáková. „Situáciu v zdravotníctve by mali riešiť spoločne premiér, minister financií a ministerka zdravotníctva. Teraz sme tu v aktuálnej zostave,“ vyhlásil na tlačovej besede. Okrem Copákovej pri ňom stál aj podpredseda Siete Miroslav Beblavý, ktorý situáciu v slovenskom zdravotníctve pozorne sledoval a upozornil napríklad aj na zmluvy medzi už bývalým šéfom Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marcelom Foraiom a jeho takmer 80-ročnou tetou Annou Sučkovou, známejšou pod spojením „teta Anka“.

    Ambície á la budúci minister zahraničných vecí mal aj bývalý predseda parlamentu Pavol Paška. Toho však skrotil premiér Robert Fico, ktorý vyhlásil, že aktuálny minister Miroslav Lajčák je špičkový diplomat a absolútna jednotka, pokiaľ ide o zahraničnú politiku.

    - Reklama -