Opozičná rada leží v žalúdku aj Krajniakovi. Budú mať maximálne na to, že môžu Robertovi Ficovi ocikávať členky

    0
    Poslanci NR SR za stranu Sme rodina, zľava: Peter Pčolinský, Milan Krajniak a Boris Kollár (Autor: SITA)

    Ak nevedia získať spojencov ani v opozícii, ako chcú presvedčiť voličov, že majú na to nahradiť túto vládu? Takýmto spôsobom budú mať maximálne na to, že môžu Robertovi Ficovi ocikávať členky,“ vyhlásil Kraniak s tým, že bude to síce nepríjemné, ale nič sa tým na Slovensku nezmení.

    Strana Sloboda a Solidarita a hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti podpísali opozičnú dohodu, na základe ktorej vznikla Opozičná rada. Cieľom podpisu zmluvy je prehĺbenie opozičnej spolupráce.

    Ostatné opozičné strany, teda hnutie Sme rodina a Ľudovú stranu Naše Slovensko k dohode neprizvali. Do budúcna však Sme rodina nevylučujú. Tieto dva kluby disponujú v NR SR 40 mandátmi. Dohoda SaS a OĽaNO s pristúpením ďalších strán vyslovene neráta. Môže byť však novelizovaná.

    „Dohoda o Opozičnej rade nie je alternatívou tieňovej vlády. Je to predpoklad pre ďalšiu spoluprácu, ktorá môže vyústiť do vytvorenia tieňovej vlády,“ povedal na tlačovej besede predseda SaS Richard Sulík s tým, že oba kluby sú pripravené spolupracovať aj s ďalšími poslancami v opozícii a prípadne tú spoluprácu formalizovať.

    Podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča iniciátorom myšlienky vytvorenia tieňovej vlády bolo jeho hnutie. SaS zas prišla s návrhom na vytvorenie Opozičnej rady, na nej sa zatiaľ dohodli.

    - Reklama -