Opozícia žiada odchod vedenia RTVS v súvislosti s výpoveďami redaktorov

    0
    Veronika Remišová (OĽaNO) a Richard Sulík (SaS) (Autor: TASR)

    SaS v tejto súvislosti opätovne vyzvala manažment na odchod z funkcií. “RTVS nedokáže bez redaktorov a pri manažmente Rezníka, Vahrama Chuguryana, Petry Stano Maťašovskej, Hany Lyons, Michala Dzurjanina poskytovať koncesionárom vyvážené, nestranné a objektívne spravodajstvo – lebo o kvalitnú žurnalistiku nie je zo strany týchto vedúcich pracovníkov záujem,” uviedli v stanovisku liberáli.

    Ako uviedla predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová, odchádzajúci redaktori prispeli k tomu, že sa spravodajstvo RTVS stalo najdôveryhodnejším. „Ich odchod je preto zlyhaním vedenia zvoleného Smerom a predovšetkým SNS. Na verejnoprávnu televíziu musia prispievať takmer všetci ľudia na Slovensku, a zaslúžia si preto kvalitné a objektívne spravodajstvo,” tvrdí Remišová, podľa ktorej Smer-SD s SNS nevedia riešiť problémy Slovenska a snažia sa zakrývať svoju neschopnosť a korupciu. “A na tento cieľ sa chystajú zneužiť aj verejnoprávnu televíziu,” dodala.

    Poslankyňa NR SR Viera Dubačová (nezaradená) pripomenula, že v tejto chvíli je konanie zvoleného riaditeľa aj zodpovednosťou poslancov Národnej rady, ktorí ho do funkcie zvolili. “Jaroslav Rezník po vymenovaní naplnil obavy viacerých z nás. Kontroverzní noví zamestnanci a nereagovanie na požiadavky dovtedajšej spravodajskej redakcie, ktorej sa v ostatných rokoch podarilo výraznou mierou zvýšiť pozitívne vnímanie RTVS zo strany verejnosti, sú nepopierateľne manažérskymi chybami,” uviedla.

    Dvanásť novinárov z RTVS podalo k 31. máju výpovede. Informovali o tom na sociálnej sieti, kde vo svojom spoločnom stanovisku vyhlásili, že ich odchod z RTVS je otázkou profesionality a novinárskej cti a nie sú za ním osobné spory.

    - Reklama -