Opozícia si neplní povinnosti, z odvolávania ministrov robí divadlo, tvrdí Blanár

    0
    Juraj Blanár (Autor: TASR)

    “Chceli by sme vyjadriť rozhorčenie nad tým, že opozícia tu neustále vytvára teátro s odvolávaním ministrov, v tomto prípade s ministrom Érsekom. Pritom nie je schopná zabezpečiť ani účasť na začiatku schôdze, ktorú sama zvoláva. Z toho vidieť, že to je naozaj účelové a nie vecné,” povedal poslanec Smeru-SD Juraj Blanár. 

    “Za SNS tu máme poslancov, ktorí sa zaprezentovali, ale opozícia neprišla v počte, aby mohla byť schôdza vôbec otvorená. Je to hanba opozície. Oni si zvolajú schôdzu a vlastnou neúčasťou zablokujú jej otvorenie,” uviedol predseda klubu SNS Tibor Bernaťák.

    Dodal, že koalícia zabezpečila dostatočný počet poslancov na otvorenie schôdze, ak by tu opozícia bola.

    “My nechceme schôdzu zablokovať, budeme sa aktívne zúčastňovať,” doplnil šéf klubu Mosta-Híd Tibor Bastrnák s tým, že za ministrom si stoja, dôvody na jeho odvolanie sú podľa neho vymyslené. “Opozícia nemá normálne témy, stále preto vytvára bludy,” poznamenal. “Ako koalícia sme od začiatku boli pripravení, aby schôdza normálne prebehla,” doplnil Blanár.

    Koaličné kluby vyzývajú opozíciu, aby verejnosti povedala pravdu, že robí len divadlo. Zároveň podporujú ministra Érseka. Podľa ich slov nie sú dôvody na jeho odvolanie.

    - Reklama -