Opozícia pení, Ficova vojna vrcholí. Prostitútkami klesol na úplné dno

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    „Úprimne poviem, keďže som pracoval v komunikácii na pozícii prezidentskej kancelárie, že mnohokrát som si zažil svoje s novinármi. Veľakrát som ja tiež hľadal nejaké slová, ktoré som si radšej premyslel a nepovedal ich. Tento výrok určite povedal v hneve a podľahol emóciám, ale nikdy sa politikovi takéto vyjadrenia nevrátia pozitívne naspäť,“ uviedol Trubač.

    Exhovorca ľudsky chápe Ficovo vyjadrenie, aj keď priznáva, že nie je vhodné sa takto vyjadrovať. „Mnohokrát sa to však v politike stáva, že politici podľahnú emóciám. Nikdy sa to nevráti pozitívne vo vzťahu k médiám, lebo ten atak sa vráti. S médiami sa v politike zvíťaziť nedá. Preto by do budúcna bolo lepšie vyjadrovať sa s chladnou hlavou vo vzťahu k médiám.“

    Na druhej strane Trubač hovorí, že premiérov expresívny výrok mu nemusí poškodiť u voličov. „Ten občan, volič to vníma inak a často sa vie vžiť do roly svojho obľúbeného politika a často tento názor aj zdieľa.“

    Komunikačný tím mu to neporadil

    „Som presvedčený, že toto nie je jeho štandardný štýl komunikácie, keďže ho poznám. Skôr podľahol aktuálnemu hnevu a emóciám, ktoré ho ovplyvnili pri tomto vyjadrení,“ reagoval Trubač, či je akceptovateľné podobné správanie premiéra voči novinárom.

    V súvislosti s Robertom Ficom sa v ostatnom čase hovorilo o novom komunikačnom tíme, ktorého úlohou malo byť presadzovať u premiéra menej konfrontačný štýl s novinármi. „Poznám všetkých ľudí v tvoriacom sa komunikačnom tíme a určite viem, že by mu neodporúčali, aby sa takto ‚ohnivo‘ pustil do novinárov. Ale nie vždy sa to podarí,“ dodal Trubač.

    Toto nebolo ani za Mečiara

    Najsilnejšia opozičná strana Sloboda a Solidarita tvrdí, že predseda vlády nezvládol ďalšiu tlačovú konferenciu po rokovaní vlády. „Tento výrok svedčí o tom, že slovenskí novinári sú čoraz bližšie pravde. Premiérovi a jeho ľuďom tečie do topánok a svoju nervozitu prejavujú nenávisťou,“ sprostredkovala pre PL reakciu SaS vedúca Komunikačného oddelenia a hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

    Hnutie OĽaNO sa ostro ohradilo proti vyjadreniam Roberta Fica „na adresu občanov tejto krajiny, ktorí sa mu svojimi daňami skladajú na výplatu a limuzínu, na rozdiel od mnohých ‚našich ľudí‘, ktorí dane neplatia a od štátu si berú ešte oveľa viac“. Podľa stanoviska matovičovcov je jedno, čo si Robert Fico o kom myslí, ale ako premiér krajiny si nemôže dovoliť k jej občanom tieto slová. „Takéto vulgárne vyjadrenia na oficiálnej tlačovej konferencii na ministerstve zahraničných vecí nezazneli ani od Mečiara. Robert Fico týmto výrokom padol na úplné dno politickej kultúry. Takýto premiér si nezaslúži túto krajinu a naše krásne Slovensko a šikovní ľudia si nezaslúžia takého premiéra.”

    Podľa hnutia Sme rodina by mal predseda slovenskej vlády vystupovať dôstojne a seriózne, aby neznižoval úroveň svojej funkcie. „Každý o mne vie, že si práve servítku pred ústa nedávam. Ale toto by som si nedovolil ani ja. Asi som vymäkol,“ povedal nám predseda hnutia Boris Kollár, ktorého doplnil podpredseda Milan Krajniak: „Ak nevie premiér vydržať, odporúčame, aby sa vyventiloval na Facebooku. To je prostredie, ktoré znesie aj ostrejší slovník. Premiér by si nemal úrad vlády mýliť s Facebookom.“

    - Reklama -