Opozícia, médiá a prezident sa snažia vytvárať nezhody v koalícii. Podľa Fica bola za aktivitou iniciatívy Za slušné Slovensko skrytá politika

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Robert Fico v komentári na hnonline.sk píše, že sa jeho vláda rozhodla podať demisiu, aby udržala vnútropolitickú stabilitu „napriek silnému tlaku liberálnej ulice vedenej Prezidentským palácom zmeniť výsledky parlamentných volieb“.

    Fico tvrdí, že médiá, opozícia a prezident sa snažia vytvárať konflikt medzi koaličnými partnermi, a preto vytvorili na koaličnej rade efektívny mechanizmus na neutralizovanie konfliktov. Expremiér spomína, že Slovensko je naďalej vnímané ako demokratická a stabilná krajina napriek tomu, že ho opozícia prezentuje ako čiernu dieru. 

    Výsledok summitu EÚ o imigrácii svedčí o tom, že náš postoj proti nezmyselným kvótam bol správny a konečne sa hľadajú riešenia, ktoré sú zamerané predovšetkým na vonkajšiu ochranu hraníc Únie,” vyzdvihuje Fico.

    Nezabudol spomenúť ani to, že od júla predsedáme V4 a že je to „ďalšia výzva ukázať Slovensko vo svetle zodpovednej krajiny, schopnej reagovať na kľúčové zahraničnopolitické otázky aj mimo rámca stredoeurópskeho priestoru“, konštatuje bývalý premiér.

    Fico sa vrátil aj k udalosti, ktorá sa stala vo februári tohto roku – vražda investigatívneho novinára a jeho snúbenice. Podľa neho sa vražda politicky zneužila. Ukazuje sa, že za predstieraným aktivizmom signatárov Za slušné Slovensko bola skrytá politika.”

    „Opozícia, ktorá nie je programovou alternatívou, sa cíti podvedená, rovnako ako aj občania, a nám sa potvrdzujú známe fakty. Na politickej scéne očakávam neštandardný zápas, v rámci ktorého prezident bude zneužívať nadstranícku funkciu na budovanie novej strany, čo môže negatívne oslabovať Slovensko v zahraničí,“ uzatvára šéf Smeru.

    - Reklama -