Opozícia chystá spoluprácu s kotlebovcami, tvrdí Kaliňák

    0
    Robert Kaliňák. (Autor: tasr)

    Podľa lídrov OĽaNO a SaS Igora Matoviča a Richarda Sulíka štvrtkový policajný zásah u Kotlebovho poslanca Stanislava Mizíka v podstate zariadil minister vnútra Robert Kaliňák. Údajne tak mal urobiť preto, aby strana ĽS NS naďalej rástla medzi voličmi a tým pádom by nemohla po ďalších voľbách vzniknúť vláda bez Smeru.

    Kaliňák dnes opozičným lídrom vrátil úder a poukázal na to, že sú to práve strany SaS a OĽaNO, ktoré vzhliadajú ku Kotlebovi, píšu aktuality.sk.

    To, že na policajný zásah svojím fašistickým slovníkom reagovala ĽS NS, považujem za normálne,“ povedal KaliňákAko reagovali na situáciu Sulík s Matovičom, však považuje za alarmujúce. „Potvrdili sa dva základné fakty. Jeden je, že obhajobou ĽS NS sa pripravujú na spoluprácu, čo potvrdili aj svojimi predchádzajúcimi stretnutiami. Druhou je napádanie legálnych a legitímnych orgánov činných v trestnom konaní v mene politických záujmov,“ prízvukoval. Narážal pritom zrejme na stretnutie Sulíka s Kotlebom ešte v roku 2010.

    Podľa Kaliňáka je teraz na Sulíkovi aj Matovičovi, aby predstúpili pred svojich voličov a vysvetlili, prečo majú taký záujem o spoluprácu s ĽS NS.

    „Doslova si myslím, že to bolo dohodnuté medzi premiérom Robertom Ficom a Kotlebom alebo ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a Kotlebom. Lebo dnes každý vie, že čím silnejší bude Kotleba, tým väčšia je istota, že tu bude vládnuť Smer,“  vyjadril sa vo štvrtok Matovič k policajnému zásahu v parlamente. 

    „V Smere majú pocit, že Kotleba má málo percent a predsa len by mohla vzniknúť vláda bez Smeru. Ešte zopár prehliadok, Kotleba posilní na 20 percent a potom pravicová vláda nevznikne. Fikané,” napísal zase Sulík na svojom profile na Facebooku.

    - Reklama -