Opäť plaváreň a imigranti. Vyštartovali po malých chlapcoch a pre jedného z nich to dopadlo veľmi zle. Svoje o týchto nechutných praktikách vedia aj americkí vojaci

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Ako informuje portál Neue Westfälische, dvaja mladí muži vo veku 20 a 25 rokov, pôvodom z Afganistanu, prenasledovali v piatok večer 14-ročného chlapca a jeho 11-ročného kamaráta do šatní. Mladšiemu z kamarátov sa podarilo schovať, avšak 14-ročný chlapec bol proti svojej vôli prinútený vykonať na oboch mužoch sexuálne akty. Chlapci po incidente o všetkom povedali plavčíkom, ktorí následne privolali políciu.

    Imigranti boli nakoniec v plavárni zadržaní políciou, podľa ktorej sa muži ani len nepokúsili pred jej príchodom uniknúť z miesta činu. Je preto odôvodnené sa domnievať, že muži považovali svoje konanie za absolútne normálne.

    Skúsenosti amerických vojakov

    Ako v minulosti informoval The New York Times, v častiach afganskej spoločnosti sa zdá byť znásilňovanie malých chlapcov normálnou praxou. Americkí vojaci slúžiaci v Afganistane priznali, že počuli rev znásilňovaných chlapcov, ktorých afganskí policajti priniesli do základne. Jeden z policajných veliteľov mal dokonca podľa vojakov držať vo svojom byte detského sexuálneho otroka, ktorého mal reťazou pripútaného k posteli. Keď vojaci afganského policajta konfrontovali, Afganec sa im mal vysmiať do tváre a povedať im, aby sa pozerali inde. S podobným prístupom sa pritom stretli aj u iných príslušníkov afganských bezpečnostných zložiek.

    Podobnosť čisto náhodná

    Posledný incident v nemeckom bazéne pripomína prípad z Viedne, keď iracký imigrant znásilnil 10-ročného chlapca. Rovnako ako v Delbrücku, ani vo Viedni sa násilník nepokúsil o útek. Naopak po vykonaní hrôzostrašného aktu šiel imigrant naspäť do bazéna, kde sa zabával na skákacom mostíku. Svoje konanie totiž Iračan odôvodnil sexuálnou frustráciou vyplývajúcou z toho, že už 4 mesiace nemal pohlavný styk. Znásilnený chlapec pritom pochádzal z rodiny balkánskych imigrantov, ktorí v 90. rokoch utiekli do Rakúska pred vojnou. „Nemohla som tomu uveriť, keď som to počula. Sama pochádzam zo Srbska a strávila som prvých päť rokov v charitatívnom centre spolu s ľuďmi rôznych národností. Nemôžete ma volať rasistkou, ale keď sa obhajuje sexuálnou nevyhnutnosťou, je to odporne cynické. To ako keby som sa ja obhajovala po vykradnutí banky, že nemám dosť peňazí pre mojich päť detí,“ povedala vtedy o prípade matka znásilneného chlapca.

    Segregácia alebo nevyhnutnosť?

    Besnenie zo strany imigrantov v nemeckých a rakúskych plavárňach zašlo tak ďaleko, že plaváreň v meste Bornheim bola nútená vstup imigrantom úplne zakázať. Po nátlaku zo strany ľavicových a rôznych ľudskoprávnych organizácií však bola plaváreň na druhý deň nútená zákaz vstupu pre imigrantov zrušiť.

    Pravdepodobne najväčšie pobúrenie však vyvolal list nemeckého úradníka Rainera Kallweita, ktorý vo svojej správe napísal o bezprecedentnom rozhodnutí nemeckej plavárne v meste Zwickau, ktorá až do odvolania zakázala imigrantom vstup. Dôvodom bolo opakované sexuálne obťažovanie, ktorému boli vystavené ženy a deti. V správe, ktorej autentickosť už potvrdila aj mestská správa, Kallweit píše: „Žiadateľ o azyl masturboval vo vírivke a ejakuloval do umývadla. Toto bolo zachytené bezpečnostnou kamerou.“ Úradník ďalej v liste konštatuje, že skupina mužov, ktorá znesvätila vírivku, bola síce plavčíkmi vykázaná, avšak neskôr sa do vírivky vrátila. Svoje opovrhovanie nemeckými plavčíkmi imigranti opäť ukázali, keď si vo vírivke začali robiť fotky, tzv. „selfíčka“, zatiaľ čo sa celý čas zamestnancom plavárne vysmievali.

    - Reklama -