Opakuje sa vo Francúzsku scenár z USA? Na webe sa obajvili citlivé dáta. Macronov štáb hovorí o hackeroch

    0
    Emmanuel Macron (Autor: youtube.com)

    Macronova strana Vpred! uviedla, že sa stala obeťou “masívneho a koordinovaného útoku hackerov”, ktorý viedol k publikovaniu interných dokumentov na sociálnych sieťach. Malo ísť o mailové adresy a účtovné listiny.

    Hackeri podľa strany získali interné dokumenty pred niekoľkými týždňami, keď prenikli do súkromných a pracovných mailových účtov. “Tí, ktorí dokumenty zverejnili, ich zmiešali s nepravými dokumentmi, aby šírili pochybnosti a dezinformácie,” tvrdí Macronovo hnutie.

    Na druhej strana hnutie tvrdí, že dokumenty sú legálne a “len potvrdzujú, že Macronova prezidentská kampaň je v poriadku”. 

    Strana Vpred! vyhlásila, že tieto útoky majú za cieľ “destabilizáciu demokracie a podobajú sa na udalosti, ktoré sa odohrali počas vlaňajších prezidentských volieb v USA” a cielene škodia hnutiu Vpred!.

    Od polnoci platí vo Francúzsku predvolebné moratórium. Kvôli časovému posunu si však už dnes budú voliť novú hlavu štátu Francúzi v zámorských teritóriách. Väčšina z viac ako 47 miliónov voličov pôjde k urnám až v nedeľu.

    - Reklama -