Oligarchických titanov dokáže poraziť len silný príbeh. Hlina hovorí, že Bratislavu môže dať do poriadku asi už len žena

    0
    Caroline Líšková (Autor: TASR)

    Bratislava by mala byť podľa lídra KDH jedna bohatá metropola na Dunaji, je však jej chudobným príbuzným. “Za to, čo sa spáchalo na Bratislave, by mal niekto naozaj pykať. To v akom je stave, dokáže dať do poriadku asi už len žena. Zdá sa, že tí chlapi riadiť Bratislavu nevedia,” povedal Hlina. Ich kandidátka podľa jeho slov ponúka Bratislave manažérske skúsenosti a úprimný záujem spraviť z hlavného mesta fungujúcu metropolu.

    Líšková je rodená Bratislavčanka, v KDH je sedem rokov a väčšinu svojho profesijného života pôsobila ako manažérka. Bratislava podľa nej potrebuje manažérku s ekonomickým vzdelaním, ktorá sa obklopí odborníkmi. “Mojou víziou je, aby som tomuto mestu ponúkla strategický plán do roku 2030 s názvom Fungujúca Bratislava,” priblížila. Za svoje priority považuje postavenie nájomných bytov, riešenie dopravy a parkovania, náhradného nájomného bývania, efektívne nastavenie fungovania mestských podnikov či založenie mestského podniku, ktorý zastreší údržbu a čistotu v Bratislave.

    Nemá obmedzené myslenie

    Kandidátka spúšťa mobilnú aplikáciu a webstránku Fungujúca Bratislava, kde môžu ľudia nahlasovať, čo sa im momentálne v meste nepáči, čo treba zmeniť a čo im chýba. “Každý jeden podnet zaznamenáme a zapracujeme pri tvorbe môjho strategického plánu,” podotkla Líšková. Aj napriek nedostatku skúseností v komunálnej politike a nedohode opozičných strán verí vo svoje víťazstvo.

    “Určite sa nájdu ľudia, ktorí spochybnia moju kandidatúru, lebo nemám komunálne skúsenosti. Ja však nemám komunálne väzby, záväzky a nemám obmedzené myslenie, preto si trúfam v týchto voľbách zvíťaziť,” skonštatovala. KDH deklaruje, že do poslednej chvíle malo snahu vytvoriť s ostatnými opozičnými stranami dohodu o spoločnom postupe v komunálnych voľbách v Bratislave. 

    Konkurencia sa zvyšuje

    Kandidatúru na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách okrem Líškovej zatiaľ ohlásil architekt a hudobník Matúš Vallo. Taktiež starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, ktorý má podporu opozičných OĽaNO, SaS a Sme rodina i bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, ktorý kandiduje ako nezávislý. O post primátora hlavného mesta zvažuje zabojovať starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, rozmýšľa tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou.

    - Reklama -