Ohromný úspech! Ohlásil Trump, keď prišiel len o polovicu Kongresu

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Po ôsmich rokoch sa demokrati vracajú ako dominantná strana v Snemovni reprezentantov, predpovedá Fox News. Pre Donalda Trumpa to znamená, že bude mať ešte väčšie ťažkosti presadiť svoje zákony. Ale vzhľadom na to, že republikáni si tesnou väčšinou udržia Senát, budú mať stále kontrolu nad nomináciami sudcov vrátane najvyššieho súdu. Voľby Fox News opisuje ako najintenzívnejšiu a najchaotickejšiu kampaň v polovici prezidentského mandátu v poslednom čase. Donald Trump vraj zabránil totálnemu ovládnutiu Snemovne reprezentantov demokratmi, takže „modrá vlna“, ako demokrati s nádejou opisovali svoje predpokladané víťazstvo, sa nekonala. Navyše, strata kresiel v polovici prezidentského mandátu je podľa štatistík obvyklá.

    Senátor Lindsey Graham za republikánov potom poradil demokratom, ktorí by väčšinu v Snemovni reprezentantov chceli použiť na odvolanie Trumpa: „To sme skúsili na Clintona. Nevyšlo nám to. Rozmyslel by som si to. Obráti sa to proti vám.“ Dodal, že ak budú demokrati blokovať Trumpa, obráti sa to proti nim v roku 2020, keď sa bude opäť voliť americký prezident a Trump bude s najväčšou pravdepodobnosťou obhajovať mandát. Dodal, že republikáni dosiahli svoje výsledky vďaka tomu, že sa ich strana zjednotila za Brettom Kavanaughom, ktorého demokrati obviňovali zo sexuálneho obťažovania, karavána imigrantov je útokom na americkú suverenitu, ekonomika funguje a prezident Trump drel ako kôň, aby republikánska voličská základňa volila.

    Donald Trump už výsledok volieb komentoval na Twitteri, ako je jeho zvykom. „Ohromný úspech dnes v noci. Ďakujem všetkým!“ napísal.

     

     

    Zdroj: Twitter / Donald J. Trump

    Víťazstvo demokratov v Snemovni reprezentantov však znamená, že budú môcť vydávať predvolania na súd a požadovať dokumenty a účty. A prvé na rade sú daňové priznania prezidenta Trumpa, ktoré podľa demokratov republikáni neboli ochotní získavať. A už pred voľbami vyhlásili odhodlanie pokračovať vo vyšetrovaní, či mal Donald Trump vo voľbách 2016 spojenie s Ruskom.

    Pôvodný článok nájdete v angličtine TU a TU.

    - Reklama -