Odtajnená nahrávka rozhovoru Putina si s ministrom obrany. O čom sa bavili tentoraz

    0
    Vladimir Putin, ruský prezident (Autor: SITA)
    Ruský vstup do konfliktu v Sýrii vyvoláva mnoho vášní aj otázok, pričom nedávny rozhovor medzi ruským prezidentom Putinom a ministrom obrany Sergejom Šojgu na ne odpovedá.
     
    „Pán prezident, na základe vášho rozhodnutia sme od 30. začali podnikať údery na Islamský štát, Jabhat al – Nusrat a ďalšie teroristické skupiny na území Sýrie,“ uviedol rozhovor Šojgu a následne pokračoval konkrétnymi číslami. Podľa nich Rusi podnikli údery na 112 cieľov. Na 11 z nich zaútočili vojnovými loďami, pričom vraj neboli zničené civilné budovy. „Výsledky týchto úderov demonštrujú vysokú efektívnosť našich rakiet vystrelených z diaľky takmer 1500 kilometrov.“
     
    „Od 30. septembra sme zničili 19 veliteľských stanovíšť, 12 muničných skladov, 71 kusov vojenského vybavenia a šesť tovární na výbušniny do áut a iné. Pokračujeme v operáciách podľa plánu,” konštatuje Šojgu.
     
    Putin chváli svoje jednotky a snahu ministerstva obrany a opäť pripomína, že má k dispozícii rakety s doletom až 1500 kilometrov a s vysokou presnosťou. „Počas mojej nedávnej návštevy Paríža, francúzsky prezident pán Hollande vyriekol zaujímavý nápad, že by sme mohli skúsiť spojiť vládne jednotky prezidenta Asada so Slobodnou sýrskou armádou. Pravda, nevieme kde tá armáda je a kto jej velí, ale ak príjmeme pohľad, že títo ľudia sú súčasťou zdravej opozície, ak by bolo možné, že by sa k nám pripojili v boji proti teroristickým organizáciám ako je ISIS, Jabhat al – Nusrat a ďalšie, mohlo by to vydláždiť cestu politickej dohode o budúcnosti Sýrie, ” konštatuje Putin.
     
    Pôvodný článok nájdete TU.
     

     

    - Reklama -