Odstúpiť! – skandovali ľudia pod Sakovej oknami. Kaliňákova sukňa, detská tvárička, kryje špinavé kšefty, … rozohnili sa opoziční lídri

    0
    Pred budovou Ministerstva vnútra SR sa konal protest Odstúpiť!, ktorý zorganizovali hnutia OĽaNO a KDH (Autor: TASR)

    Pred ministerstvom vnútra sa vo štvrtok zišli desiatky protestujúcich, ktorí prišli vyjadriť svoju nespokojnosť so súčasnou ministerkou Denisou Sakovou. Protestné zhromaždenie organizovali opozičné strany KDH a OĽaNO. 

    „Prišli sme si splniť psiu povinnosť opozície, ktorá musí robiť politiku na všetkých fórach, ulice nevynímajúc. Musíme sa naučiť protestovať a bojovať,“ vyhlásil šéf KDH. Aj keď sa na proteste zišli iba desiatky ľudí, Hlina sklamaný nie je. Podľa neho je to ako ísť spievať po Karlovi Gottovi, teda ťažko zaujať po masívnych protestoch, ktoré zachvátili Slovensko na jar po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. „Ja sa teším, že pokračujeme. Opozícia musí byť aj v uliciach,“ hovorí Hlina.

    Ministerka Saková je podľa šéfa Kresťanských demokratov len „baby face“, teda pekná tvárička dosadená na post šéfky rezortu iba preto, že také tváre sa ťažko atakujú. „Za pol roka nerobí táto pani nič iné, iba zakrýva kšefty Roberta Kaliňáka,“ uviedol líder Obyčajných ľudí Igor Matovič a ministerku označil za Kaliňáka v sukni. 

    Na margo účasti na proteste sa Matovič vyjadril, že je to ako keď zakúrite v krbe, potom idete spať, ráno na krb zabudnete, užívate si deň a večer prídete k tomu krbu a poviete si, že zišiel by sa oheň. „No a vy, ktorí ste tu, ste uhlíky, ktoré pevne verím, rozhoria ďalší oheň,“ adresoval protestujúcim.  

    Matovič pre Parlamentné Listy povedal, že v ľuďoch podľa neho treba opäť naštartovať záujem o politiku a veci verejné. „Hrozí, že o chvíľu zabudneme na Jana a Martinu a uspokojíme sa, že tu bude nejaká panička na ministerstve vnútra a zabudneme na to, že to je vlastne iba Kaliňákova sukňa,“ upozornil. „Zmenu máme na dosah, len netreba zaspať na vavrínoch. Zlo je ostražité,“ varuje šéf OĽaNO. 

    Napriek tomu, že Hlina s Matovičom prezentovali protest ako opozičnú akciu, najsilnejšia opozičná strana SaS a ani hnutie Borisa Kollára Sme rodina sa do organizácie protestu nezapojili. Šéf Sme rodina za svoju stranu uviedol, že jednak neboli k organizácii prizvaní, no zároveň si ani nemyslí, že problém spočíva v ministerke, ale v strane Smer ako takej. 

    Na záver protestu ľudia spoločne skandovali “Odstúpiť”! “Nie sme odkázaní na to, aby nám tu vládli gauneri. Slovensku môžu vládnuť slušní ľudia,” uzavrel Hlina. Zároveň naznačil, že nepôjde o jednorazový protest a zhromaždenia budú počas jesene zrejme pokračovať.

    - Reklama -