Odmieta, že by uniesla dieťa. Blahová dala Tomanovej ultimátum

    0
    Tímlíderka SaS pre osobné slobody Natália Blahová (Autor: df)

     Ak to podľa Blahovej urobí, “ušetrí si tým fiasko” s trestným stíhaním za ohováranie, krivé obvinenie, zneužitie právomoci verejného činiteľa a marenie úlohy verejným činiteľom.

     “Tomanová zastupuje svoju funkciu neodborne,” povedala v utorok na tlačovej konferencii Blahová. Nepáči sa jej tiež, že minister práce sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) výkon jej funkcie obhajuje.

    Blahová tvrdí, že detská ombudsmanka si dlhodobo nerobí svoje povinnosti ako má a osobné spory ťahá na verejnosť. Tomanová totiž obvinila poslankyňu z SaS z toho, že sa zrejme pokúsila o únos dieťaťa, keď sa podľa jej tvrdení pri istej situácii prezentovali so svojou asistentkou ako pracovníčky “sociálky” s úmyslom dostať dieťa k matke.

    Blahová tieto tvrdenia dementuje a hovorí, že bola morálnou podporou matke, ktorá sa domáhala naplnenia súdneho rozhodnutia, podľa ktorého mala matka stráviť víkend so svojím dieťaťom. Poukazuje, že ako pracovníčka “sociálky” sa nepredstavila ani ona a ani jej asistentka.

    Existujú podľa nej nahrávky, ktoré to dokazujú. “Dlhé roky som pôsobila ako sociálna poradkyňa a žiadosť o pomoc zo strany matky som nemohla odmietnuť,” vysvetlila svoj záujem o prípad Blahová. Uvádza, že otec nechcel dieťa matke dať.

    Tomanová sa bráni a tvrdenia o neodbornosti odmieta. “Ku všetkým prípadom pristupujeme s maximálnou zodpovednosťou,” uviedol jej mediálny poradca Pavol Kováč. Úrad komisára pre deti uvádza, že v prípade spomínaného prípadu sa aktívne angažuje a sleduje dodržiavanie práv maloletej s tým, že obaja rodičia dieťaťa sa naň obrátili.

    Tomanová je presvedčená, že to Blahová mala zneužiť svoje postavenie a zasiahla do kompetencie súdov. “Takéto svojpomocné konanie odsudzujeme a nie je prípustné v žiadnom právnom štáte,” dodala.

    - Reklama -