Odkedy je kádeháčka Nataša Žembová matkou, Vianoce sú pre deti a o deťoch. Jej šéf Figeľ: Vianoce sú pozvaním obdarovať druhých

    0
    Ján Figeľ, bývalý predseda KDH (Autor: SITA)

    Sú sviatkom návratu blízkych k spoločnému stolu, sviatkom spolupatričnosti človeka s človekom,“ povedal dnes pre agentúru SITA. Podľa neho prázdne štedrovečerné ulice a rozžiarené obydlia, rodiny pohromade s darmi pre druhých je vzácny obraz. „Je to obraz lásky, ktorá víťazí nad klamstvom, ľahostajnosťou a zlobou. Áno, pravda a láska sú silnejšie. Buďme na ich strane, a nielen v čase vianočnom,“ zdôraznil. Figeľ praje všetkým ľuďom dobrej vôle prijať plnosť a krásu darov Vianoc. „A želám každému, aby ich zdieľal vo svojom okolí, aby bola naša domovina krajšia a svet ľudskejší,“ dodal.

    Vianočné sviatky sú pre hovorkyňu KDH Natašu Žembovú dňami plných stretnutí, radosti v kruhu najbližších. „Viac odpúšťame a je nám odpustené. Po dňoch plných pečenia, upratovania a nakupovania si užívame relax pri vianočných rozprávkach a varenom víne,“ povedala. Odkedy je matkou, Vianoce sú pre deti a o deťoch. „Nič mi nenahradí ich radosť a iskru v očiach, keď rozbaľujú darčeky. Mám väčšiu radosť z dávania ako z prijímania. Každý rok si prajem, aby nám pri Štedrej večeri nikto nechýbal,“ dodala. Štedrú večeru jej rodina začína oblátkami s medom, potom nasleduje vianočná polievka – hubová so smotanou, napokon vysmažený kapor so šalátom. „Pri Štedrej večeri máme zastolované vždy o jeden tanier viac – keby prišiel niekto, kto je bez domova alebo nemá s kým prežiť Vianoce,“ povedala Žembová.

    - Reklama -