Odhalenie: Teroristi chceli vyhodiť do vzduchu Sazka Arenu v Prahe

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    ,,Podobný scenár ako v Paríži sa mohol opakovať v Česku, keď sa otvárala Sazka Arena. Vtedy chcela skupina Arabov namieriť protitankovú strelu do budovy a spôsobiť paniku, pri ktorej by sa ušliapali ľudia,” povedal Lidovým novinám zdroj z tajných služieb, ktorý si vraj neželal byť menovaný.

    Bezpečnostná informačná služba, ktorá má boj s extrémizmom na starosti, nechcela incident komentovať. Informáciu o zmarenej teroristickej hrozbe však vraj redakcii potvrdil aj bývalý zpravodajca, ktorý v inkriminovanej dobe slúžil v jednej z najvyšších funkcií  agentov.

    Teroristi podľa informácií Lidových novín chceli použiť na útok reaktívny protitankový granát RPG-75. Teda muníciu, ktorá vraj dokáže preraziť trojcentimetrový pancier a má účinný dostrel až 750 metrov.

    V hľadáčiku tajných služieb boli podľa Lidoviek štyria muži. Traja z nich pochádzali zo Sýrie a jeden z Egypta. Dôvody, prečo sa počas šampionátu, ktorý v Sazka Arene videlo dokopy skoro pol milióna ľudí, nestala tragédia, nie sú dodnes známe.

    - Reklama -