Odhalenie. Multimiliardár Soros sa takto pokúsil využiť pápeža Františka

    0
    Dokumenty z DCLeaks ukazujú, že Sorosove fondy poskytli 650 000 dolárov dvom nadáciám, ktoré sa mali zapojiť do návštevy pápeža Františka v USA. Išlo o mimovládne organizácie PICO a FPL (Faith in Public Life), ktoré mali vďaka štedrým dotáciám údajne zabezpečiť, že z návštevy hlavy katolíckej cirkvi vyťažia maximum, a presne to sa vraj stalo. 
     
    „Využitím pápežskej návštevy na utlmenie pápežovej kritiky toho, čo nazýva ekonomikou vylúčenia a nerovnosti, budú PICO a FPL pracovať na tom, aby vytvorili väčší priestor na diskusiu o ekonomických problémoch a zmene národných vzorov a priorít v prezidentskej kampani roku 2016,“ píše sa v dokumente z mája minulého roka. 

    Otázka priorít

    George Soros sa dotovaním mimovládok napojených na kresťanské kruhy údajne snažil vlani ovplyvniť smerovanie a priority prezidentskej kampane v USA. Podľa denníka Washington Times ide o snahu amerického miliardára pretlačiť sekulárnu agendu jeho mimovládnych, zdanlivo kresťansky orientovaných, organizácií priamo v cirkvi, ktorá by potom ovplyvnila veriacich. 
     
    Iný dokument, na ktorý sa odvoláva Katolícka tlačová agentúra (CNA), pochádza z októbra 2015 a popisuje pápežskú návštevu ako príležitosť obrátiť pozornosť na utečencov, migrantov a ochranu ľudských práv. To všetko údajne s cieľom dostať tieto témy do pozornosti prezidentskej kampane. 
     
    Zhrnutie októbrovej návštevy pápeža Františka v Spojených štátoch prišlo podľa uniknutých dokumentov vo februári, keď mimovládne organizácie PICO a FPL (Faith in Public Life) uviedli, že státisícové dotácie zo Sorosových fondov im umožnili „maximalizovať dosah pápežovej návštevy“. 
     
    O dotovanie kresťanských mimovládok, ktoré mali ovplyvňovať priority prezidentskej kampane pomocou návštevy pápeža, sa podľa uniknutých dokumentov údajne postarala vplyvná Sorosova Open Society Foundations (OSF), ktorá je zapojená do mnohých aktivít v USA aj v zámorí a pôsobí aj u nás pod slovenským názvom Nadácia otvorenej spoločnosti.
     
     
     
     
    - Reklama -