Odchod Mosta z vlády? Všetko je v hre. Je to veľmi zlé, priznáva Gál

    0
    Gábor Gál (Autor: TASR)

    Gál chce, aby zodpovední niesli za prípad následky, najprv však treba podľa neho veci vyšetriť. “Je to veľmi zlé, mali by sme veľkú blamáž pre seba. V prvom rade musíme vedieť, ako sa to stalo a kto za to nesie vinu, či z nedbanlivosti, alebo z úmyslu, ale musíme vedieť, ako sa to stalo,” skonštatoval po stredajšom stretnutí s prezidentom Andrejom Kiskom.

    Na margo možného odchodu Mosta-Híd z vládnej koalície reagoval s tým, že “všetko je v hre, ale najprv musíme mať objektívne informácie”. Upozornil, že je iné, ak by Slovensko bolo do únosu zapojené z nedbanlivosti, a iné, ak by sa ho niekto aktívne zúčastnil. On osobne bude veriť tej verzii prípadu, ktorá bude vo vyšetrovacom spise.

    Prezident Kiska po pondelkovom (6.8.) stretnutí s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD) uviedol, že ministerka vnútra stratila jeho dôveru a začína ju vnímať ako prekážku vyšetrenia prípadu únosu. Saková na to reagovala s tým, nevidí dôvod, aby odstúpila. Tvrdí, že urobila potrebné kroky na riadne vyšetrenie. Postavila tiež do vyšetrenia prípadu mimo službu šéfa Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií (ÚOUČ) ministerstva vnútra Petra Krajčiroviča, čo žiadal Most-Híd.

    - Reklama -