Obyvateľov Antverp vystrašili chlapci s hračkárskymi zbraňami, podozrivá batožina v Namure bola zneutralizovaná

    0
    Belgickí vojaci zastrelili teroristu (Autor: TASR)

    Obyvatelia Antverp dnes zavolali políciu, keď na ulici zbadali ľudí so zbraňami. Bezpečnostné zložky následne uzavreli okolie železničnej stanice, odkiaľ dostali uvedené hlásenie. Nakoniec ale zistili, že ľudia sa zľakli troch mládežníkov, ktorí mali pri sebe len napodobneniny zbraní, informoval belgický denník La Derniere Heure.

    Miestna polícia trojicu napriek tomu vypočula a vyzvala občanov, aby sa verejnosti neobjavovali so zbraňami napríklad na paintball, ktoré môžu ľudí vyľakať.

    Po nájdení podozrivej batožiny, ktorá by mohla obsahovať výbušninu, dnes dopoludnia evakuovali stanicu v Namure a na mieste zasahovali pyrotechnici. Tamojšia polícia už oznámila, že “nebezpečenstvo bolo odvrátené a batožina neutralizovaná,” napísal denník Le Soir.

    Počas evakuácie stanice uviazlo vo vlakoch, ktoré tam práve zastavili, približne 100 ľudí. Vlaková doprava v Namure už opäť funguje, ale vlaky nabrali meškanie.

    V utorok večer sa 36-ročný muž neúspešne pokúsil odpáliť výbušninu na bruselskej hlavnej vlakovej stanici. To vyvolalo obavy, že by mohol mať komplicov a mohli by nasledovať ďalšie útoky. Nepotvrdilo sa, že by dnešné udalosti s jeho pokusom o bombový útok súviseli.

    V Belgicku stále platí druhý najvyšší stupeň teroristického ohrozenia zo štvordielnej škály a v uliciach okrem policajtov hliadkujú aj vojaci.

    - Reklama -