Obrovská tragédia: požiar v domove dôchodcov. Osem mŕtvych

    0
    Ilustračná snímka, požiar obytnej budovy (Autor: TASR)

    Informoval o tom Český rozhlas (ČRo) s odvolaním sa na záchranárske zdroje Ústeckého kraja.

    Požiar vypukol krátko pred piatou hodinou. Pre nepriaznivé počasie nemohol vzlietnuť záchranársky vrtuľník z Prahy. Na mieste zasahovalo sedem zdravotníckych posádok vrátane dvoch nemeckých – Vejprty ležia na hraniciach s Nemeckom. Pomáhali tiež zdravotníci z Karlovarského kraja.

    „Požiar v domove bol na operačné stredisko nahlásený o 4.49, už sa ho podarilo lokalizovať a ďalej sa nešíri,” povedal operačný dôstojník Hasičského záchranného zboru Ústeckého kraja. Na mieste je i polícia.

    Príčiny tragédie neboli bezprostredne známe.

    Podľa internetového spravodajského portálu iDNES.cz požiar nevypukol v domove dôchodcov, ale v zariadení pre postihnuté osoby.

    Záchranná služba vyhlásila mimoriadnu udalosť. Na miesto nešťastia zamieril i generálny riaditeľ Hasičského záchranného zboru Drahoslav Ryba.

    Sústrasť pozostalým vyjadril na sociálnych sieťach český premiér Andrej Babiš, minister vnútra Jan Hamáček i ministerka sociálnych vecí Jana Maláčová.

    „Je to obrovská tragédia. Keď budeme mať nejaké bližšie informácie, budeme hľadať spôsob, ako kraju pomôcť,” uviedol pre iDNES hajtman Ústeckého kraja Oldřich Bubeníček s tým, že na miesto tragédie smeruje jeho námestník Martin Klika.

    - Reklama -