Objavili sme peklo na zemi. Tie stony a prosby sme museli ignorovať, hovorí kapitán elitného komanda o Bataclane

    0
    Policajný zásah v Paríži (Autor: SITA)

    Oddiel kapitána Jeremyho zasiahol po vyvraždení desiatok ľudí, ktorí prišli do Bataclanu na koncert skupiny Eagles of  Death Metal. Portál čas.sk cituje niekoľko viet, ktoré Jeremy povedal v rozhovore pre televíziu NBC. Kapitán však nechcel v rozhovore ukázať svoju tvár ani zverejniť priezvisko.

    Báli sa vyjsť z úkrytov

    „Objavili sme peklo na zemi. Žiadny zvuk, nikto nekričal, nikto sa nehýbal, pretože sa obávali teroristov. Museli sme ignorovať prosby a stony umierajúcich a zranených. Prvoradé bolo nájsť teroristov,“ opisuje kapitán hrozivé momenty, keď museli ísť emócie bokom, hoci na zemi našli mŕtve telá v kaluži krvi alebo tých, ktorí sa museli tváriť, že sú mŕtvi, aby, paradoxne, prežili.

    Komando najprv zabilo jedného atentátnika a ďalší dvaja boli na poschodí za dverami. Čakala však na nich neľahká úloha, lebo jeden z nich spustil paľbu po tom, čo sa komando dostalo cez dvere. Okrem toho boli medzi teroristami rukojemníci, asi dvadsať. „Jeden sa odpálil a druhý sa o to pokúšal, ale zastrelili sme ho. V tom momente sme museli evakuovať rukojemníkov, niektorí boli takí vystrašení, že sa báli vyjsť z úkrytov,“ dodal Jeremy.
     

    - Reklama -