Objavila sa výbušná štúdia o kriminalite migrantov v Nemecku

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Podľa servera nemeckej verejnoprávnej televízie Deutsche Welle (DW) štúdia naznačuje, že existuje súvislosť medzi zvýšeným výskytom kriminálnych činov v dolnosaskom regióne a významne vyšším prílivom utečencov, ktorí do krajiny prúdia.

    Podľa štúdie polícia v rokoch 2015 a 2016 zaregistrovala viac ako desaťpercentný nárast (10,4 percenta) v počte hlásených násilných činov, z ktorých bolo možné až 92,1 percenta pripísať na vrub migrantom. Lenže autori štúdie Christian Pfeiffer, Dirk Baier a Sören Kliem varujú pred zjednodušovaním. Časť tohto čísla je totiž podľa nich spôsobená tým, že násilné činy spáchané migrantmi sú hlásené dvakrát častejšie ako činy, ktoré spáchajú občania nemeckej národnosti.

    Kľúčom k integrácii je jazyk

    Výskumníci sa v tejto súvislosti zmieňujú o potrebe integrácie. „Prvou prioritou je jazyk, jazyk, jazyk,“ povedal DW Baier. „Hlavne preto, že jazyk vždy slúži na integráciu do spoločnosti, a keď jazyk neovládate, stať sa súčasťou spoločnosti začne byť extrémne ťažké,“ dodal.

    Ďalším faktorom, ako píše Deutsche Welle, je aj vek migrantov. Podľa štúdie sú totiž muži vo veku 14 až 30 rokov náchylnejší na páchanie trestných činov ako ostatní. A práve muži v tejto vekovej kategórii podľa výskumníkov predstavujú najväčšiu časť migrantov, ktorí dorazili do dolnosaského regiónu.

    Autori štúdie ďalej konštatujú, že medzi migrantmi existujú významné rozdiely z hľadiska toho, z ktorej krajiny prichádzajú. Prišelci zo Sýrie, Iraku a Afganistanu majú údajne páchať výrazne menej násilných činov ako tí, ktorí prichádzajú zo severnej Afriky.

    Málo žien…

    Ďalším faktorom, o ktorom sa štúdia zmieňuje, je nedostatok žien medzi utečencami. Výskumníci totiž prišli na to, že iba štvrtinu z celkového počtu migrantov tvoria ženy. Táto skutočnosť vedie k tomu, že mnohí utečenci sú izolovaní v mužských skupinách bez svojich manželiek, matiek a sestier.

    Od roku 2015 do Nemecka dorazilo viac ako milión utečencov. Mnohí do krajiny utiekli pred chudobou a vojnovými konfliktami zmietajúcimi územia v Afrike, Ázii a na Strednom východe. Štúdiou sa zaoberal aj britský bulvárny denník Daily Mail.

    autor: Jonáš Kříž

    - Reklama -