Obeste Obamu, Clintonovú a Sorosa. Trumpovi ľudia sa rozhovorili a šokovali Ameriku

    0

    Donald Trump je vzhľadom na svoje často kontroverzné výroky na mediálnu pozornosť zvyknutý. Tentoraz sa však médiá zameriavajú na možno ešte zarážajúcejšie slová jeho najbližších spolupracovníkov. Trumpov bývalý komorník Anthony Senecal sa v posledných dňoch „vyznamenal“ viacerými drsnými facebookovými statusmi na adresu amerického prezidenta Baracka Obamu. Nazval ho chujom, ktorého mala zastreliť armáda ako nepriateľského agenta hneď v jeho prvom prezidentskom období. Okrem toho Senecal navrhol, že by Obamu mohli obesiť za vlastizradu.

    V Spojených štátoch síce platí sloboda prejavu, ale napriek tomu sa za svoje výroky dostal Senecal do hľadáčika nielen médií, ale aj tajných služieb, ktoré ho budú vyšetrovať. Donald Trump sa už od Senecalových slov dištancoval. Ako však pripomínajú médiá, americký multimiliardár stále spolupracuje s Rogerom Stonom, ktorého komentáre sú nemenej desivé a samotného Trumpa značne diskreditujú. 

    Politický konzultant a lobista Stone pracoval až do vlaňajšieho augusta priamo vo volebnom tíme Donalda Trumpa a aj naďalej pre neho podľa médií zháňa podporu medzi republikánmi. Jeho násilná a rasistická rétorika však teraz môže Trumpovi skôr uškodiť. Na svojom Twitteri Stone konštatoval, že by demokratická kandidátka na prezidenta a bývalá ministerka zahraničia Hillary Clintonová mala byť zatknutá, súdená a popravená za vraždu. Jej demokratického kolegu a ďalšieho uchádzača o Biely dom Bernieho Sandersa zase Stone nazval sovietskym agentom. Jeho hnevu však neušiel ani americký filantrop maďarského pôvodu George Soros, ktorý je považovaný za najvplyvnejšieho podporovateľa demokratov a tiež za vplyvného hýbateľa udalostí nielen v Spojených štátoch, ale aj v Európe.

    Soros sa okrem iného výrazne angažuje v rámci migračnej krízy a konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou. Mnohí Sorosa obviňujú z toho, že prostredníctvom svojej nadácie Open Society Fundation ovplyvňuje politické dianie v mnohých štátoch sveta. Aj Soros by mal byť podľa Stona „zadržaný, súdený a popravený“.
    Stone sa tiež pustil do médií a označil známeho amerického komentátora Rolanda Martina za „hlúpeho tlstého negra“. Jeho hnevu neušiel ani sedemdesiattriročný komentátor spravodajskej televízie Fox News Ed Rollins. „Ak ešte nie je mŕtvy, tak by rozhodne mal byť,“ šokoval Stone a pokračoval vo svojich rasistických poznámkach na adresu kontroverzného černošského ľudskoprávneho aktivistu Ala Sharptona, ktorého označil za „profesionálneho negra, ktorý má rád vyprážané kura“. Po tom, ako internetový server Mediamatters zverejnil výroky Stona, televízne stanice CNN a MSNBC mu zakázali vystupovať na ich obrazovkách.

    Pôvodný článok v angličtine nájdete TU.

    Autor: Ste, Pro

    - Reklama -