Obecná rarita: Búdky na odpad za tisíce eur v cene miestneho domu, no bez využitia

    0
    Separovaný odpad, ilustračné foto (Autor: SITA/AP)

    Zaujímavé je, že víťazom súťaže sa stala firma syna zastupujúceho starostu. Postavenie búdok, respektíve strojísk, považujú miestni za predražené. Cena sa totiž rovná, alebo je dokonca vyššia ako cena domu v tejto obci. Navyše sa ani nevyužívajú, informoval denník Nový Čas.

    Vraj nič neporušili

    „Až tri strojiská mali slúžiť ako skládka odpadu, ale už dva roky to tak nie je,“ cituje denník obyvateľa obce v Trebišovskom okrese Miloša Ferka. Na základe podkladov, ktoré si vyžiadal od Envirofondu, zistil, že obec vyšla spoluúčasť na 13-tisíc eur. Občanom sa rozdali aj kompostéri a stojany, vyše dvesto kusov, no cena bola tiež vysoká oproti výrobnej cene, upozornil občan.

    Starosta Vladimír Kráľovský však tvrdí, že všetko sa uskutočnilo tak, ako má. V súťaži bolo podľa neho dosť uchádzačov a projekt zahŕňa aj nádoby na separovanie odpadu. „Nič sme neporušili, lebo peniaze sme nedostali z eurofondov a podmienkou nebolo využívanie strojísk po lehotu päť rokov,“ povedal starosta. Podľa zástupcu Milana Nováka, ktorého syn vyhral súťaž, je tiež všetko v najlepšom poriadku, pretože vyhral projekt s najnižšou ponukou.
     

    - Reklama -