Obamová a jej tvrdá kritika. Aj keď ani raz nevyslovila meno, všetci vedeli, o kom hovorí

    0
    Bývalá prvá dáma Spojených štátov Michelle Obamová (Autor: SITA)

    Obamová v utorok na Ženskej konferencii v Pensylvánii zdôraznila, že mnohí mladí ľudia zažili doteraz len jedného prezidenta, Baracka Obamu. U neho videli, aké štandardy má spĺňať funkcia a osoba prezidenta a aké posolstvá plynú z Bieleho domu. 

    “Vyrástli na myšlienkach nádeje a možného, možností a príležitostí a vytvárania väčšieho priestoru. Myslím si, že z toho, čo sa deje dnes, môžu mať pocit, že sa to nezhoduje s tým, čo ich učili,” citovala Obamovú spravodajská televízia CNN, ktorá zdôraznila, že bývalá prvá dáma zvládla túto kritiku bez vyslovenia mena súčasného prezidenta. 

    Obamová  sa nádeja, že mladí ľudia to, čomu dnes čelia, zvládnu. Majú totiž podľa nej líderský potenciál a sú otvorenejší a menej tolerantní voči zrejmým nespravodlivostiam. 

    “Táto generácia sa pozrie na to, čo sa dnes deje vo svete, a povie si: Toto nie je správne, pretože sa to nezhoduje s tým, čo ma naučili,” povedala Obamová. 

    Bývalá prvá dáma v kritike súčasného vedenia krajiny pokračovala slovami, že veľa ľudí sa správa, akoby funkcie v Bielom dome patrili im. A ony pritom patria celej krajine, zdôraznila. 

    - Reklama -