Obama, ak sa nepodriadiš islamu, prídeš o hlavu, vyhráža sa malý chlapec. A zavládol des

    0
    Detský bojovník teroristickej organizácie Islamský štát (Autor: Repro/Youtube)

    Aktuálna „videoprezentácia“ Islamského štátu je v mnohých ohľadoch značne odlišná od tých predchádzajúcich. Zvyčajne v nich totiž neúčinkujú deti, tobôž nie, aby sa ešte vyhrážali práve americkému prezidentovi. To platilo len do chvíle, kým nezverejnili aktuálne video, v ktorom stvárňuje ústrednú postavu kučeravý chlapec oblečený do čiernej uniformy ISIS. V ľavej ruke drží granátomet a Obamu označuje za „rímskeho psa“. Zmienka o Ríme znamená, že americký prezident je služobníkom Vatikánu. Pes je zase v moslimskom svete považovaný za nečistého a moslimovia radi používajú výraz pre u nás Európanov obľúbeného domáceho miláčika, aby urazili svojho nepriateľa.

    Celý text v angličtine a video nájdete TU

    Odhodlaný mladý bojovník Obamovi v arabčine odkazuje, že je naivný rojko, keď si myslí, že americkí vojaci niekedy vstúpia na územie kontrolované Islamským štátom. „Prebuď sa zo svojho sna a zaplať náboženskú daň džizju ako vyjadrenie tvojho podriadenia sa islamu, inak ťa zasiahne meč v podobe kalifátu a prídeš o svoju špinavú hlavu,“ hovorí bojovným hlasom so vztýčeným prstom sfanatizovaný malý radikál. Video končí pohľadom na slnkom zaliate jazero, po ktorom sa plaví motorový čln. „Môže ísť o symbolický obraz cesty cez Atlantik či hrozby presunu teroristov do Európy v rámci súčasnej migračnej vlny,“ uvádza Daily Mail.

    Minulý mesiac zverejnil denník Daily Mail video, na ktorom si zvrhlí radikáli ISIS nahrávali inovatívny spôsob mučenia. Obetiam zviazali ruky, zavesili ich na reťaz a potom pod nimi zapálili oheň. Obete tak v podstate zaživa ugrilovali. Chvála vlastnej krutosti patrí vo všeobecnosti k hlavným artiklom „PR oddelenia“ Islamského štátu, ktorý má navyše aj svoje vlastné celebrity. Jednou z nich je napríklad britský občan Mohammed Emwazi alias džihádista John, ktorý sa celosvetovo „preslávil“ tým, že stínal hlavy západným novinárom. Jeho video sa dostalo do médií v auguste, pričom Emwazi sa v ňom vyhráža, že sa vráti do Veľkej Británie, kde bude podľa svojich slov vo vykonávaní popráv pokračovať.

    - Reklama -