OĽaNO vyzýva poslancov koalície, aby zahlasovali za návrh na pomoc farmárom

    0
    Martin Fecko ako tieňový minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (Autor: TASR)

    Novelu tejto právnej normy predložilo hnutie do parlamentu podľa poslanca Martina Fecka (OĽaNO) už po siedmy raz. Jej podstata spočíva v tom, aby bolo pri dotáciách postavené vlastnícke právo k pôde nad užívacím.

    Ak by teda po novom chcel niekto čerpať dotácie na pôdu od Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), jeho povinnosťou by bolo mať list vlastníctva k tejto pôde, alebo nájomnú zmluvu podpísanú s vlastníkom pôdy.

    Žiaľ, dotačná politika je v súčasnosti postavená na užívateľovi, nie na vlastníkovi,” konštatoval Fecko na tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR. A to je podľa neho hlavný kameň úrazu. “Teraz môžu ukázať poslanci vládnej koalície, akým spôsobom to myslia úprimne alebo neúprimne,” apeloval Fecko na zákonodarcov.

    Jeho kolega z hnutia Eduard Heger doplnil, že ak by to vláda myslela s podielom slovenských potravín v obchodoch vážne, tak by musela výrazne zvýšiť záujem práve o slovenských farmárov a ich problémy. “Nemôže im klásť polená pod nohy, ale musí im ponúknuť plnú súčinnosť,” zdôraznil Heger. O novele sa bude hlasovať v pondelok po 17.00 h.

    - Reklama -