ODHALENIE Bývalý SIS-kár prehovoril. Na Úrade vlády bujnejú mafiánske štruktúry. Schránkové firmy vlastnia politické špičky a Gorila? To je len súčasť ešte oveľa väčšej kauzy

    0
    Preukaz príslušníka SIS (Autor: SITA)

    Bavolár je bývalý hlavný štátny radca Úradu vlády s pôsobnosťou vo výbore pre koordináciu spravodajských služieb, bývalý podpredseda medzirezortnej komisie bezpečnostnej rady, bývalý hlavný štátny radca ministerstva obrany, bývalý kapitán odboru závažnej colnej a daňovej kriminality kriminálneho úradu finančnej správy a bývalý vedúci špeciálnej organizačnej zložky SIS. Aktuálne o sebe tvrdí, že je politicky prenasledovaný.

    Držať hubu a krok

    Ako Bavolár tvrdí v relácii Slobodného vysielača, keď pracoval v SIS, bol dvakrát vykonštruovane vyhodený. Po tom, čo sa vrátil po prvom raze, sa mu však stala rovnaká vec. Bavolár preto podal podnet riaditeľovi SIS, na základe ktorého sa zistilo, že ho znovu protiprávne vyhodili, takže sa mohol vrátiť späť. Tohto človeka však vyhodili aj z Úradu vlády, ako on tvrdí, vďaka osobám organizovaného zločinu a bývalým pracovníkom a príslušníkom vojenskej kontrarozviedky, ktorá bola organizačnou zložkou ŠtB. „Poukazoval som na paralelné mocenské štruktúry v rámci úradu vlády, prepojenie mnohých funkcionárov Úradu vlády, rôzne korupčné a závadové zoskupenia, netransparentné nominácie v štátnej správe,” hovorí Bavolár.

    Na margo Úradu vlády povedal, že je vraj úplne jedno, či je predsedom Robert Fico alebo či bola predsedníčkou Iveta Radičová. Bujnejú tam totiž podľa neho mafiánske štruktúry, organizovaný zločin či eštebácke zložky, ktoré idú naprieč politickým spektrom. „Myslíte, že sa niečo zmení k lepšiemu?“ veľavravne sa pýtal. Ako ďalej dodal, aj v samotnom  parlamente proti jeho vystúpeniu a predloženiu dôkazných materiálov hlasovali dokonca aj opoziční poslanci. „V politickej orientácii je hlavným menovateľom kšeft,“ šokuje. Občania vraj majú byť len ovcami a podľa jeho slov „držať hubu a krok“.

    „Na Kriminálnom úrade Finančnej správy som zdokumentoval schránkové firmy, kšefty, podvody siahajúce na najvyššie miesta na ministerstve financií, pôsobenie zahraničných spravodajských služieb v rezorte financií atď. Všetko som zdokumentoval, moje bezpečnostné výsledky naopak viedli k tomu, že ma zase tieto štruktúry, ktoré su všadeprítomné, vyhodili,” hovorí bývalý SIS-kár.

    Ako ďalej uvádza, schránkové firmy majú vlastniť politické špičky, ktoré túto krajinu priamo riadia.

    Poukazuje aj na medializovanú kauzu MOKIS, v ktorej by malo byť trestne stíhané samotné ministerstvo.

    Pomôže evolúcia?

    Bavolár si položil aj rečnícku otázku, či vôbec na Slovensku existuje skutočná opozícia. Istý poslucháč mu pri rozhorčení sa nad „zločineckou mafiou“ povedal, že keby žil v Rakúsku, bol by z neho národný hrdina. Bavolár však dúfa, že slovenskí občania sa zaktivizujú postupne pomocou „evolúcie“.

    Debata sa dotkla aj takzvanej Gorily 2. Podľa neho je brzdou v právnom poriadku Slovenska zbavenie mlčanlivosti. Všetci vieme, ako sa dostala von kauza prvej Gorily. „Aj tak nebola zverejnená v celej podobe a aj v tej čiastkovej, v akej bola zverejnená, neboli ani skutočnosti nasvedčujúce, že bola spáchaná rozsiahla organizovaná trestná činnosť,“ kritizoval s tým, že prešetrené to nebolo ani nádychom.

    V dobe kauzy Gorila 1 totiž pracoval priamo v Slovenskej informačnej službe a ako tvrdí: „To, čo je verejnosti známe ako kauza Gorila, je len súčasť jednej obrovskej kauzy. Oveľa väčšej. Ani táto zverejnená kauza Gorila nebude nikdy vyšetrená, lebo to by skorumpovaní vyšetrovali skorumpovaných.”

    A čo si Bavolár myslí o politikoch typu Kotleba? Mohol by župan Banskobytrického kraja predstavovať lepšiu opozíciu? Podľa neho je však vecou každého občana, koho sa rozhodne podporiť a koho nie.

    O stanovisko sme požiadali aj Slovenskú informačnú službu a Úrad vlády. Z SIS sme vyjadrenie nedostali, no svoje stanovisko nám poslal tlačový a informačný odbor Úradu vlády. „Štátnozamestnanecký pomer s Martinom Bavolárom ukončilo predchádzajúce vedenie Úradu vlády 22. októbra 2010 výpoveďou podľa Zákona o štátnej službe. Momentálne je Úrad vlády v súdnom spore s Martinom Bavolárom. Okresný súd Bratislava I svojím rozsudkom z  5. mája. 2014 návrh navrhovateľa Martina Bavolára zamietol a proti uvedenému Martin Bavolár podal odvolanie.”

    - Reklama -