O ponižujúcom postavení Mostu a Siete a kto je skutočným slabým článkom vládnej koalíce? Lipšic si myslí toto…

    0
    Predseda strany NOVA Daniel Lipšic a líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    „Zdá sa mi, že Boris Kollár zatiaľ, na rozdiel od mnohých politikov vládnej koalície, o svojej minulosti a svojich stretnutiach hovorí pravdu,“ hovorí Daniel Lipšic v rozhovore pre Aktuality.sk. Zakladateľ strany NOVA tvrdí, že „koalíciu dohodli oligarchovia v pozadí jednotlivých strán“.

    Mali to dohodnuté

    Podľa Daniela Lipšica mali strany Smer a SNS vopred dohodnutý scenár, ktorého sa držali už počas volieb. „SNS povedala v sobotu nie pravicovej vláde a tým dala Sieti a Mostu zámienku: musíme rokovať, lebo ide o veľa,“ povedal Lipšic.

    Po voľbách a zlepení pravicovo-ľavicovej vlády v podaní štvorice zdanlivo diametrálne názorovo odlišných strán sa podľa Lipšica ukázalo, že pravicové strany nakoniec vstúpili do vlády so Smerom, aj keď ešte v predvolebnej kampani sľubovali voličom opak. „Ľudia majú teraz pocit, že ich hlas za nič nestojí a musíme to celé zbúrať,“ tvrdí zakladateľ strany NOVA.  

    Sklamanie ľudí z toho, ako nakoniec strany dohodli vládnu koalíciu, môže byť podľa Lipšica nebezpečné a nahráva radikálom. „Frustrácia ľudí, že oni nejako volili a výsledok sa aj tak pretavil do tej istej vlády, môže mať tendenciu nahrávať extrémistom,“ uviedol Lipšic v rozhovore pre portál Aktuality.sk.

    Slabý článok

    Lipšic v rozhovore spomenul aj to, ktorá zo štvorice strán je podľa neho najslabším článkom koalície. „Ja si myslím, že slabým článkom koalície môže byť nakoniec SNS. Most a Sieť nemajú absolútne žiaden záujem rozbiť vládnu koalíciu, hoci sú vo veľmi ponižujúcom postavení,“ myslí si Lipšic.

    Celý rozhovor si môžete prečítať TU.

    - Reklama -